Liberecký kraj: Nový program česko-polské spolupráce

31.05.2022 17:23 | Tisková zpráva

Za účasti čelných představitelů České republiky a Polska se k tématu přeshraniční spolupráce konala 26. května 2022 v Praze zahajovací konference nového programu INTERREG Česko–Polsko 2021–2027.

Liberecký  kraj: Nový program česko-polské spolupráce
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Za účasti čelných představitelů České republiky a Polska se k tématu přeshraniční spolupráce konala 26. května 2022 v Praze zahajovací konference nového programu INTERREG Česko–Polsko 2021–2027.

„Nový program na podporu česko-polské spolupráce dostává konkrétní obrysy a pevně věřím, že již na podzim budou vyhlášeny první výzvy k předkládání projektů,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Opět budou podporovány projekty z oblasti dopravní infrastruktury a cestovního ruchu, část alokace je vyčleněna na posílení spolupráce integrovaných záchranných systémů, z oblasti životního prostředí budou podporována opatření vedoucí k zachování biologické rozmanitosti. I v tomto období bude jedna prioritní osa zaměřena na přeshraniční spolupráci institucí a obyvatel. Novinkou pro období 2021–2027 je podpora rozvoje přeshraničních podnikatelských aktivit, a to zejména přeshraničních služeb pro podnikatele s cílem rozšíření jejich aktivit přes hranice a zlepšení jejich přístupu k inovačním a výzkumným službám.

„Základní princip programu zůstává stejný jako v předešlých letech. Příjemce snad potěší zjednodušení při vykazování některých výdajů,“ dodal Jiří Ulvr. Návrh programu, který je nyní ve fázi zapracování připomínek Evropské komise, je k dispozici na webových stránkách programu cz-pl.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…