Liberecký kraj: Prázdninové opravy škol na Semilsku přijdou na 13 milionů

03.08.2018 15:27

Na opravy škol včetně přípravných prací, které proběhnou či začínají o prázdninách, vyčlenil letos Liberecký kraj ze svého rozpočtu téměř 81 milionů korun. Je to 2,5 krát více než v loňském roce, kdy do letních oprav investoval 33 milionů. Na Jablonecku se jedná o 7 organizací, na Liberecku o čtyři, na Českolipsku o pět a na Semilsku o tři. Na Semilsko putuje 13 040 000 korun.

Liberecký kraj: Prázdninové opravy škol na Semilsku přijdou na 13 milionů
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Rekonstrukce budova probíhá v Jilemnici a v Turnově. Gymnázium a Střední odborná škola v Jilemnici rekonstrukce fasádu a dvůr školy za 5,3 mil. korun. V Turnově Střední zdravotnická škola zajišťuje změnu zdroje vytápění objektu školy a domova mládeže za 5,7 mil. korun a Střední uměleckoprůmyslová škola a VOŠ odstraňuje havarijní stav komína za 2 mil. korun.

„Cílem letních oprav je nejen využití letního počasí, ale také nepřítomnosti studentů ve školách. Snažíme se, aby rekonstrukce co nejméně zasahovaly do chodu škol. V mnoha případech se nám to daří a opravy jsou dokončeny do konce srpna, na některých školách ale dochází ke zdržení průběhem výběrových řízení apod. a s pracemi se tak počítá v druhé polovině roku,“ uvádí Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V roce 2018 se na realizaci oprav a rekonstrukcí podařilo získat o přibližně 50 milionů korun více než v roce 2017. Důvodem je kladný hospodářský výsledek Libereckého kraje z roku 2017 a prodej některých nemovitostí. Část tohoto přebytku byla převedena do kapitoly školství, což je pro provozní část života škol dobrá zpráva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…