Liberecký kraj: V Jablonci se konal mezinárodní atletický mítink

25.01.2019 14:58

Tradiční mezinárodní atletický mítink Jablonecká hala 2019 proběhl v sobotu 19. ledna. Na jablonecké Střelnici soutěžili sportovci z jedenácti zemí světa. Muži bojovali v pěti disciplínách a ženy ve třech. Nejkvalitnějšího výkonu dosáhl Tomáš Staněk ve vrhu koulí. Svým pátým pokusem hodil 21,16 metru. Splnil tak limit pro účast na Halovém mistrovství Evropy v Bělehradě. Již tradičně byl součástí akce i závod o nejlepšího prvňáčka a prvňačku.

Liberecký kraj: V Jablonci se konal mezinárodní atletický mítink
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Splnění limitu uteklo Kláře Seidlové, vítězce běhu na 60 metrů, o jednu setinu, když zaběhla čas 7.32. Velmi kvalitní byla také šedesátka mužů za účasti současné české špičky. Svou suverenitu potvrdil Zdeněk Stromšík, když ve finále i v rozběhu dosáhl času 6.67 a potvrdil tak splněný limit na halové mistrovství Evropy. Druhý Jan Veleba si vytvořil osobní rekord, třetí skončil Štěpán Hampl.

Tváří celého mítinku byl dálkař Radek Juška, který splnil předpoklady a zvítězil v konkurenci polských dálkařů. Jeho skoky se vešly do rozmezí deseti centimetrů. Výbornou úroveň měla dálka žen. Zvítězila srbská závodnice Milica Gardasevič výkonem 652 centimetrů, druhá byla v osobním rekordu Daniela Volná z TJ Jičín a třetí skončila Japonka Hitomi Nakamo.

Ve skoku o tyči Jan Kudlička porazil výborného Poláka Roberta Soberu a zvítězil výkonem 540 centimetrů. Běh na 60 metrů překážek byl zcela záležitostí polských překážkářů, kteří obsadili první tři místa. Na stejné trati žen nestačila naše nejlepší překážkářka Lucie Koudelová na Ukrajinku Natáliy Ruchkivskou.

„Součástí sportovního klání bylo také finále závodu o nejrychlejšího prvňáka a prvňačku. Kvalifikace se v pátek zúčastnilo sto dětí z jabloneckých škol. S radostí jsem v sobotu předal ocenění těm nejlepším a věřím, že právě mezi nimi se najdou budoucí reprezentanti,“ dodal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Závodníci muži na prvních třech místech obdrželi věcné dary a ženy měly šanci si vybrat zlaté a stříbrné šperky. Závody slavnostně zahájil náměstek hejtmana Libereckého kraje Petr Tulpa a náměstci primátora města Jablonec nad Nisou David Mánek a Štěpán Matek. Nechyběla ani naživo zazpívaná česká hymna v provedení Hanky Herkomerové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…