Liberecký kraj odvolal ředitele domova pro seniory v Jabloneckých Pasekách, ředitelce v Raspenavě končí mandát

14.07.2022 11:19 | Tisková zpráva

Krajští radní rozhodli o odvolání ředitele Jana Sembdnera z Domova důchodců v Jabloneckých Pasekách. Běžná finanční kontrola odhalila nesrovnalosti zejména v oblasti zveřejňování smluv v registru a nedostatky při uplatňování zásad v zadávání veřejných zakázek.

Liberecký kraj odvolal ředitele domova pro seniory v Jabloneckých Pasekách, ředitelce v Raspenavě končí mandát
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Obecně lze říci, že se jedná o celkovou ztrátu důvěry k vedení organizace ze strany kraje. Domov dočasně povede Lenka Kadlecová, současná ředitelka Centra denních služeb v Jablonci nad Nisou. Rada kraje též vypsala výběrové řízení na obsazení pozice ředitele v Domovu Raspenava, ve kterém završila šestileté funkční období Květa Kutílková.

„V Jabloneckých Pasekách jsme provedli běžnou kontrolu hospodaření. Prokázalo se pochybení v oblasti zveřejňování objednávek a smluv v registru. Příspěvková organizace preferovala zadávání veřejných zakázek opakujícím se firmám. Z těchto důvodů jsme rozhodli při jednání Rady Libereckého kraje o odvolání ředitele Jana Sembdnera. Ztratili jsme k jeho vedení dané příspěvkové organizace důvěru,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Domov v Jabloneckých Pasekách dočasně povede Lenka Kadlecová, a to do doby, než bude jmenován nový ředitel na základě výběrového řízení. „Jeho nástup předpokládáme na začátku října letošního roku,“ dodal Petr Tulpa.

V Domově Raspenava končí svůj mandát Květa Kutílková. Výběrové řízení na post nového ředitele začne nejpozději 15. července letošního roku. „Chtěl bych paní ředitelce moc poděkovat za její služby,“ řekl Petr Tulpa.

Krajští radní rozhodli také o jmenování ředitelky Dětského domova Semily. Stane se jí Viera Hlaváčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…