Liberecký kraj opět představí obnovené brownfieldy, veřejnost se může přihlásit na vyjížďku

16.10.2023 7:23 | Tisková zpráva

Co jsou to brownfieldy? Jaké je jejich využití? Kde je mohou lidé najít? To vše a mnoho dalšího se dozví zájemci během tzv. Brownfields TRIPs. Liberecký kraj je každoročně pořádá ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje, spol. s r.o. Letos je možné se přihlásit na výlet, který se uskuteční 8. listopadu.

Liberecký kraj opět představí obnovené brownfieldy, veřejnost se může přihlásit na vyjížďku
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Liberecký kraj - logo

Navštívit bude znovu možné původně nevyužívané a chátrající objekty – právě tzv. brownfieldy – v Libereckém kraji, které se dočkaly úspěšné regenerace. Během jednoho dne si zájemci mohou prohlédnout několik jedinečných a inspirujících lokalit, kde se seznámí s historií objektů a s jejich proměnou do dnešní podoby. V rámci akce navštíví lidé i některé objekty, kterou nejsou běžně přístupné.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29500 lidí

„Brownfieldy skýtají pestré možnosti k nejrůznějšímu dalšímu využití, ať už třeba pro podnikání, bydlení nebo volnočasové aktivity. V Libereckém kraji jich na oživení čeká ještě řada. V letošním roce opět představíme zájemcům zdařilé ukázky toho, jak brownfield vrátit zpět do života. Může to být pro ty, kteří se o tuto tematiku zajímají nebo uvažují o pořízení nějakého brownfieldu, dobrou inspirací,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V letošním roce se kraj rozhodl uspořádat rovnou dvě akce. První TRIP (výlet) je určen pro žáky 4. ročníku Střední průmyslové školy stavební v Liberci, který se uskuteční ve středu 1. listopadu 2023 od 8:30. „Snažíme se nabídnout zajímavou akci i studentům stavební průmyslovky, kteří mohou nahlédnout do objektů, které se dočkaly rozsáhlých úprav, jsou svým způsobem jedinečné a nelze si je běžně prohlédnout,“ doplnil Jiří Ulvr.

Druhý TRIP je pro veřejnost, a to zejména pro projektanty, architekty a zájemce o revitalizace dlouhodobě nevyužívaných objektů v regionu. Tato akce začíná 8. listopadu 2023 od 8:30. Na tuto akci je nutné provést registraci. Podrobné informace včetně odkazu na ni najdou zájemci ZDE.

Na portálu Investičních příležitostí Libereckého kraje najdou lidé aktuální informace o typech brownfields nebo greenfields, ale i možné investory, nabídku poradenství, spolupráce a podpory při hledání lokality v databázi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…