Liberecký kraj plánuje do investic více než 43 miliard korun

15.09.2018 8:31

V červenci a srpnu probíhal po celé České republice sběr strategických investičních záměrů krajů a obcí pro účely vytvoření Národního investičního plánu Vlády České republiky.

Liberecký kraj plánuje do investic více než 43 miliard korun
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Tato aktivita vychází z dlouhodobého záměru vlády, který cílí na efektivnější a úspornější rozdělování veřejných prostředků. Podklady za Liberecký kraj obsahují projekty s celkovými náklady více než 43 miliard korun. Sběr dat řídí ministerstvo pro místní rozvoj.

„Do sběru projektových záměrů na území Libereckého kraje se zapojilo celkem 49 obcí, statutární města Liberec a Jablonec nad Nisou i Liberecký kraj jako celek. Náklady na 1 300 projektových plánů v Libereckém kraji přesahují částku 43 miliard korun,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje pověřená řízení rezortu hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Hlavním důvodem sběru dat je vytvoření národního investičního plánu. Získaná data obsahují důležité informace o tom, jaké priority mají samosprávy obcí a které oblasti je nejvíc trápí. Ministerstvo pro místní rozvoj plánuje využít poskytnuté informace pro tvorbu koncepčních dokumentů, jakým je například Strategie regionálního rozvoje.

V současné době probíhají jednání mezi Evropskou unií a Vládou České republiky o podobě nového programovacího období evropských dotací. Nasbírané informace mohou být hodnotným podkladem pro určení priorit a výše investic do významných projektů financovaných z rozpočtu České republiky a dotací Evropské unie.

„Národní investiční plán je jedním z prostředků jak efektivně rozdělit veřejné prostředky tam, kde jsou nejvíce potřeba, zejména do malých a středních obcí České republiky. Vláda České republiky bude v této aktivitě pokračovat i v příštích letech a prohlubovat návaznost národního investičního plánu na státní rozpočet a dotační tituly,“ uzavřela radní Loučková Kotasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…