Liberečtí celníci letos zabránili daňovým únikům za 1,6 milionu korun

09.08.2017 17:58

Doba prázdnin vstoupila do druhé poloviny, ale celníci v Libereckém kraji nezahálejí a jejich kontroly jsou v plném proudu.

Liberečtí celníci letos zabránili daňovým únikům za 1,6 milionu korun
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V prvním měsíci prázdnin zajistili při kontrolách přes 17 000 ks nezdaněných cigaret a 16 kg tabáku, a zabránili tak daňovému úniku ve výši 79 000 korun. Pozornosti celníků neunikli ani řidiči na zpoplatněných pozemních komunikacích. V červenci celníci zjistili 120 případů jízdy řidičů bez dálničního kupónu a evidují 74 případů nezaplacení mýta. Na pokutách vybrali téměř 164 000 korun.

Od začátku roku liberečtí celníci již zabránili daňovým únikům za 1 601 560 korun. Zajistili větší množství nezdaněných cigaret, tabáku, alkoholu a minerálních olejů, kontrolovali dálniční známky.

Vyjádřeno čísly, od začátku roku zajistili při kontrolách 217 370 ks nezdaněných cigaret různých značek a 237 kg tabáku. Dále zajistili 900 litrů lihovin, u kterých nedokázali vlastníci prokázat jejich zdanění, a 37 337 litrů minerálních olejů. Při kontrolách na zpoplatněných úsecích komunikací mezi Libercem a Prahou řešily hlídky 508 případů chybějícího nebo nesprávně vylepeného dálničního kupónu a 649 případů nezaplaceného mýta. Na místě pak vybraly od řidičů pokuty ve výši 866 200 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…