M. Štěch jednal s vietnamským prezidentem o spolupráci na hospodářské i dalších úrovních

11.05.2015 20:00

Prezident Vietnamu Truong Tan Sang zavítal v rámci své oficiální návštěvy Česka do Senátu. Předseda horní komory Parlamentu Milan Štěch s ním během pracovního oběda hovořil o vzájemných vztazích obou národů, investičních příležitostech, ale také spolupráci v oblasti vědy, inovací, kultury a školství.

M. Štěch jednal s vietnamským prezidentem o spolupráci na hospodářské i dalších úrovních
Foto: senat.cz
Popisek: Předseda Senátu a vietnamský prezident s manželkami

Předseda Senátu se zmínil o dobrých zkušenostech s národnostní menšinou Vietnamců, kterých v Česku žije kolem 60 tisíc. Vyzdvihnul také probíhající spolupráci českých univerzit s vietnamskými a hovořil také o úspěších vietnamských studentů na českých školách. Vietnamský prezident Truong Tan Sang za to poděkoval. „Pro Vietnam bude Česká republika vždy významným partnerem. Pomohli jste nám s výchovou tisíců intelektuálů; inženýrů a techniků, kteří po návratu pomáhali budovat naši vlast. Za to vám patří upřímný dík a slib, že na tuto pomoc nezapomeneme,“ řekl prezident Vietnamu v české Senátu.

Předseda Senátu má na podzim zamířit do Vietnamu na oficiální návštěvu právě s cílem rozvoje podnikatelské spolupráce obou zemí, přičemž chce přibrat také podnikatelskou delegaci. „Investoři potřebují výhodné, stabilní a předvídatelné prostředí. Musíme ale dobře zvažovat, jestli je trh připravený právě na podnikatelské aktivity, které české firmy nabízejí, jestli se dobře umíme orientovat na vašem trhu. Poté je možné napnout všechny síly se záměrem prodat to, co umíme,“ řekl Milan Štěch. Vietnamský prezident slíbil, že se zasadí o odstranění byrokratických bariér, které brání českým firmám při obchodování s Vietnamem. 

Vietnamský prezident přijel do Česka na pozvání prezidenta Miloše Zemana, zúčastní se dále jednání s předsedou Poslanecké sněmovny nebo premiérem a dnes odpoledne zavítá na Česko-vietnamské podnikatelské fórum v paláci Žofín.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…