MHMP: Běžkařský okruh v Praze - Opět se lyžuje na Vypichu

25.01.2019 17:45

Skipark Praha, oblíbený běžkařský okruh s technickým sněhem na Vypichu, je od 25. ledna otevřen pro veřejnost. Malí i velcí milovníci běžek ho mohou využívat denně od 8:00 do 21:00 hodin zdarma, dokud potrvají příznivé klimatické podmínky. Skipark je jedním z projektů hlavního města „Praha sportovní“, který nabízí, stejně jako kluziště na Letné, Pražanům příležitost sportovat zdarma.

MHMP: Běžkařský okruh v Praze - Opět se lyžuje na Vypichu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Okruh je umístěn na prostranství před vstupem do obory Hvězda na Vypichu, k zasněžování slouží dvě sněhová děla, o údržbu se stará rolba. Na okruhu jsou upraveny dvě stopy pro klasický styl a jedna pro volnou techniku. Na místě je možné zapůjčit si běžecký komplet - lyže, boty a hole.

„Jsem rád, že nám konečně začalo přát počasí a Pražané tak získají další možnost aktivního pohybu pro celou rodinu, a to i díky půjčovně lyží, kde si mohou běžky vyzkoušet malí i velcí, začátečníci i pokročilí. Stačí tak jen skočit do metra (stanice Petřiny) nebo na tramvaj a prostě přijet,“ řekl radní hl. m. Prahy Vít Šimral, který dnes oficiálně provoz Skiparku zahájil.

„Chceme dát především dětem šanci poznat běžky, neboť mnoho z nich se na ně u nás dostane poprvé v životě,“ dodává Libor Bezděk, ředitel Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy, který má Skipark na starost.

Od pondělí 28. ledna zde budou opět fungovat bezplatné kurzy běžeckého lyžování pro školní děti. Na ně se školy musí předem přihlašovat, očekává se opět velký zájem – loni tyto lekce využilo více než 50 tříd škol z Prahy a okolí. A také Kateřina Neumannová, olympijská vítězka a mistryně světa v běžeckém lyžování, která stála u zrodu projektu, zde povede hodiny výuky.

A také i letos - 6. února - se ve Skiparku uskuteční Pražský pohár v běhu na lyžích.

Aktuální informace včetně webkamery jsou k dispozici ZDE.

Skipark Praha v číslech:
• délka okruhu: aktuálně 250 m, prodloužení až na 350 m;
• šířka okruhu: 4 – 5 m;
• půjčení lyžařského vybavení na 2 hodiny: základní 200 korun, děti do 12 let 100 korun;
• v roce 2018, od 10. února do Velikonoc, návštěvnost přesáhla 30 tisíc lyžařů;
• projekt financuje Magistrát hl. m. Prahy (1 263 tis. Kč) za přispění městské části Praha 6 (poskytla pozemek a financuje přípojky).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…