MHMP: Další informační linka ke koronaviru pro Pražany

01.03.2020 20:33

Hygienická stanice hlavního města Prahy zprovoznila druhou informačně-poradenskou telefonickou ke koronaviru pro Pražany. Až do odvolání jsou k dispozici tato čísla: dosavadní 773 782 856 a nové 773 782 850. Prodloužena je jejich provozní doba, a to od 9:00 do 20:00 hodin.

MHMP: Další informační linka ke koronaviru pro Pražany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Infolinky pražské hygieny jsou určeny především těm, kteří se vracejí z pobytu v rizikových oblastech výskytu koronaviru v Itálii. Linka 773 782 856 byla zprovozněna v sobotu a odborní zaměstnanci hygienické stanice vyřídili na 500 hovorů. Podle hygieniků přibližně 80 procent hovorů tvořily dotazy Pražanů vracejících se z jarních pobytů v lyžařských oblastech Itálie.

Vzhledem k mimořádnému zájmu občanů Hygienická stanice hl. m. Prahy dnes zprovoznila druhou informačně-poradenskou linku k problematice koronaviru 773 782 850 a prodloužila každodenní provoz obou linek, takže jsou Pražanům k dispozici od 9:00 do 20:00 hodin.

Veškeré informace týkající se dané problematiky Hygienická stanice hl. m. Prahy průběžně zveřejňuje ve speciální rubrice věnované koronaviru na stránce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…