MHMP: Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského má nový přístroj pro sledování životně důležitých funkcí

23.08.2018 10:07

Radní hlavního města Prahy pro oblast zdravotnictví Radek Lacko dnes osobně předal zástupcům Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského nový přístroj, tzv. kompaktní monitor vitálních funkcí v hodnotě 100 000 korun. Ten byl pořízen díky dotaci poskytnuté hlavním městem a bude nyní sloužit na oddělení ARO.

MHMP: Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského má nový přístroj pro sledování životně důležitých funkcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Nový monitor bude součástí celkového vybavení oddělení, které se stará o pacienty po operacích nebo pacienty v závažném zdravotním stavu, kteří vyžadují nepřetržité sledování a léčbu. Monitor umožňuje bezprostředně reagovat na případné změny či poruchy životních funkcí a zabránit tak ohrožení života nebo zhoršení zdravotního stavu.

„Ultramoderní přístroj pořízený z dotace hlavního města ulehčí a zefektivní práci lékařům a zdravotnímu personálu. A co hlavně, bude pomáhat zachraňovat životy pacientů. Skrze promyšlenou a cílenou dotační politiku hlavního města chceme pomoct zvyšovat kvalitu a dostupnost zdravotní péče pro ty, kteří ji potřebují. Nemocnici jsem již předtím navštívil a mohu konstatovat, že je v mnoha ohledech unikátní. I proto zájem o její služby roste. Věřím, že nové vybavení pacienti i personál ocení,“ uvedl při předání přístroje radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

„Děkujeme Praze za poskytnutí dotace pro přístrojové vybavení, které je zásadní součástí intenzívní péče o pacienty. Dotace je mimo jiné i výrazem podpory naší nemocnice a její pozice v pražském zdravotnictví ze strany hlavního města,“ doplnil ředitel Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského Jiří Veselka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…