MHMP: Po nejzdařilejších počinech krajinářské architektury provází PragueScape

13.09.2018 19:24

Galerie Jaroslava Fragnera za podpory hlavního města Prahy a ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje vydala publikaci PragueScape. Kniha je formátem uzpůsobena jako kapesní průvodce pro nejširší veřejnost se zájmem o kvalitní veřejný prostor. Na dvou stech stranách představuje šestapadesát projektů – parky, zahrady, dětská hřiště, náměstí a zelené veřejné prostory.

MHMP: Po nejzdařilejších počinech krajinářské architektury provází PragueScape
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Slavnostního křtu se v pondělí zúčastnili zástupci města i městských částí, stejně jako architekti i velcí investoři a autoři knihy. Těmi jsou Jakub Hepp a Dan Merta z Galerie Jaroslava Fragnera. Úvodní stať o historii zelených veřejných ploch v Praze napsala krajinářská architektka Radmila Fingerová, která byla zároveň kmotrou publikace. Popřála knize zájem veřejnosti a vyjádřila přání, aby veřejná prostranství určená k relaxaci svou kvalitou a množstvím umožnila a lákala obyvatele metropole trávit v Praze i víkendy.

„Představujeme nejzajímavější realizace za poslední tři desetiletí, revitalizace, ale i nové projekty. Zařadili jsme rovněž několik zajímavých projektů, které se teprve připravují či realizují. Průvodce doprovází i výstava, která bude od 13. září ve Fuchsově vile na Štvanici,“ říká Dan Merta, ředitel Fragnerovy galerie.

„Naším záměrem bylo, aby existoval ucelený přehled toho nejlepšího, co se za poslední desetiletí v krajinářské architektuře podařilo. Chceme, aby publikace sloužila i pro přespolní se zájmem o pražské parky a náměstí, proto je opatřena názornými mapkami a anglickým překladem,“ doplňuje radní hl. m. Prahy pro územní rozvoj Petra Kolínská.

Kniha bude dostupná v Galerii Jaroslava Fragnera od 17. 9. 2018, následně přejde do distribuce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…