MHMP: Praha finančně podpoří akci Středoškolák roku 2021

06.09.2021 10:57

Pražští radní odsouhlasili finanční příspěvek ve výši 130 tisíc korun na realizaci akce Středoškolák roku 2021, kterou pořádá Dům dětí a mládeže Praha 6 spolu s organizací ProStředoškoláky.

MHMP: Praha finančně podpoří akci Středoškolák roku 2021
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

„Středoškolák roku je již tradiční akce, která od roku 2015 oceňuje žáky středních škol, kteří jsou aktivní i mimo školu a získávají tak potřebné zkušenosti do života.

Účastníci většinou pracují na vědeckých projektech, podnikají, věnují se vrcholovému sportu či hře na hudební nástroje nebo pomáhají lidem ve svém okolí v rámci dobrovolnictví. Cílem projektu je nejen ocenit jejich snahu, ale také motivovat k aktivitě ostatní středoškoláky v Česku,” uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

Finanční prostředky budou poskytnuty na pokrytí nákladů spojené s akcemi Akademie 2021 a Galavečer, dále na technické zajištění a propagaci celého projektu.

Pokud situace spojená s pandemií koronaviru dovolí, organizátoři předpokládají, že se akce budou moci uskutečnit v prezenční formě, nicméně Dům dětí a mládeže Praha 6 je připraven i na online variantu aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…