MHMP: Pražští zastupitelé se mohou před jednáním otestovat na koronavirus

17.03.2021 18:47

Nadcházející 25. zasedání Zastupitelstva hl. m Prahy ve čtvrtek 18. března 2021 se opět uskuteční v upraveném režimu, aby byla dodržena veškerá v současnosti platná mimořádná opatření.

MHMP: Pražští zastupitelé se mohou před jednáním otestovat na koronavirus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Pro všechny účastníky je navíc doporučeno, aby nejprve absolvovali antigenní testy na covid-19. Zasedání se koná od 8:30 hodin ve Velkém jednacím sále budovy Nové radnice na Mariánském náměstí a je veřejné. Hlavní město však doporučuje využít ke sledování jednání pražských zastupitelů on-line přenos na portálu praha.eu.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí

Všichni přítomní zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy již musí být na základě vládních nařízení testováni na koronavirus, u zastupitelů je absolvování testu důrazně doporučeno. Testování v budovách magistrátu je po předchozí rezervaci k dispozici celý týden. Zastupitelé budou mít příležitost k otestování i zítra ráno přímo na Nové radnici před začátkem jednání. Jednací sál zastupitelstva je od loňska navíc vybaven plexiskly, která od sebe zastupitele oddělují.

Vstup veřejnosti do budovy Nové radnice je s ohledem na epidemickou situaci a platná nařízení omezený. Stejně jako při minulých zasedáních bude možná přítomnost jen na galerii jednacího sálu. Při příchodu do budovy je nutná dezinfekce rukou a po celou dobu jednání není možné až na výjimky sejmout ochranu dýchacích cest. Pro zajištění dostatečných rozestupů bude omezena kapacita sezení na galerii tak, že bude možné využít pouze židle ob sedadlo. Kapacita se tak sníží maximálně na 25 lidí. Taktéž nebude veřejnosti umožněno při výstupech dotýkat se připraveného mikrofonu. Obdobná pravidla platí i pro přítomné novináře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…