MHMP: Vánoční provoz Krajského asistenčního centra a Centra následné podpory ukrajinským uprchlíkům

25.12.2022 7:37 | Tisková zpráva

V rámci vánočního provozu bude Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajincům (KACPU) a Centrum následné podpory uprchlíkům z Ukrajiny (CNPUU) v týdnu od 26. prosince do 30. prosince 2022 otevřeno pouze ve středu 28. prosince. V ostatních dnech budou centra uzavřena. Od Nového roku budou v provozu v obvyklé časy.

MHMP:  Vánoční provoz Krajského asistenčního centra a Centra následné podpory ukrajinským uprchlíkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Krajské asistenční centrum a Centrum následné podpory budou mezi Vánoci a Novým rokem fungovat pouze ve středu 28. prosince od 8:00 do 15:00 hodin. V ostatních dnech budou centra pro příchozí uzavřena. Od začátku roku 2023 budou opět v provozu v obvyklou otevírací dobu.

KACPU je určeno pro ženy, děti a další osoby, které se při útěku před válkou na Ukrajině ocitly na území Prahy nebo Středočeského kraje a potřebují si zajistit dočasnou ochranu, ubytování a další náležitosti. CNPUU je určeno lidem z Ukrajiny, kteří již mají za sebou proces udělení víza, dočasné ochrany apod., avšak potřebují pomoc v oblastech, jako jsou bydlení, zdraví, vzdělávání nebo například ochrana dětí. Obě centra se nachází ve stejné budově na náměstí OSN ve Vysočanech.

Celkem KACPU odbavilo od svého otevření více než 117 tisíc osob. V posledních dnech se jedná průměrně o 120 osob za den. CNPUU funguje v pilotním provozu přibližně od poloviny prosince a dosud odbavilo 172 klientů.

Bližší informace lze nalézt ZDE.   

Otevírací doba KACPU a CNPUU:
pondělí – čtvrtek: od 8:00 do 15:00 hodin
pátek: od 8:00 do 14:00 hodin
sobota – neděle, svátky: zavřeno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …