MMR: Auditní semináře poradily příjemcům dotací, jak předcházet chybám

20.01.2018 22:30

Ministerstvo pro místní rozvoj uskutečnilo ve spolupráci s Auditním orgánem Ministerstva financí sérii seminářů zaměřenou na rizikové oblasti při realizaci projektů podpořených z evropských fondů.

MMR: Auditní semináře poradily příjemcům dotací, jak předcházet chybám
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Semináře se od října do prosince konaly ve všech krajských městech a zúčastnilo se jich téměř 970 posluchačů. Vzhledem k velkému zájmu se připravuje opakování série letos na jaře.

„Semináře se nám velice osvědčily. Příjemci dotací, ale i další účastníci například z řad veřejné správy, získali možnost seznámit se s prací Auditního orgánu a s jeho nejčastějšími zjištěními. Pro velký zájem i pro celkově velmi pozitivní zpětnou vazbu jsme se rozhodli tyto semináře na jaře zopakovat, aby i dalším příjemcům mohli pomoci s hladkým průběhem celého dotačního procesu,“ podotkla náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Ministerstva pro místní rozvoj Olga Letáčková.

Její slova dokládá i vyjádření Ing. Miroslavy Marchalové, projektové manažerky KP projekt s.r.o., která se zúčastnila semináře v Českých Budějovicích: „Seminář vnímám jako užitečný, zejména část, v níž auditor rozebíral jednotlivá auditní zjištění z praxe. Získala jsem představu, na co si dát při realizaci projektů pozor. Nejvíce jsem ocenila možnost konzultace a získání rady k mému problému v projektu přímo od zástupce auditního orgánu.“

Semináře se konaly od začátku října do poloviny prosince ve všech krajských městech. Organizačně byly zaštítěny sítí Eurocenter, která poskytuje poradenství ohledně čerpání evropských fondů a Evropské unie. Jarní termíny budou zveřejněny na webových stránkách www.dotaceEU.cz do konce února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…