MMR: Šlechtová ve slovinském Bledu jedná v rámci iniciativy 16+1

31.08.2015 12:06

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová je na třídenním jednání ve slovinském Bledu. Zúčastní se například zahájení Bledského strategického fóra k cestovnímu ruchu a setkání ministrů Visegrádské skupiny, které organizuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Tématem bude také celosvětové partnerství i s ohledem na aktuální problémy světa.

MMR: Šlechtová ve slovinském Bledu jedná v rámci iniciativy 16+1
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Slovinskou republiku považuji za významného partnera, se kterým máme velmi dobré vztahy na bilaterální, regionální i multilaterální úrovni. S ministrem Počivalškem chci projednat spolupráci v rámci Varšavské iniciativy. Svolám také vlastní jednání k předsednictví České republiky ve Visegrádské skupině,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.  

Již dnes večer proběhne bilaterální jednání s ministrem pro hospodářský rozvoj a technologie Slovinska Zdravkem Počivalškem, které iniciovala ministryně Karla Šlechtová. Zde oba aktéři projednají možnosti spolupráce v rámci tzv. Varšavské iniciativy „16+1“. Jde o součinnost Číny a šestnácti zemí střední a východní Evropy, která má za cíl prohloubit vztahy s Pekingem zejména v oblasti obchodu a investic. Dále budou diskutovat o spolupráci s UNWTO (Světovou organizací cestovního ruchu) a Evropskou unií v oblasti výměny statistických dat v cestovním ruchu.

V úterý 1. září se ministryně Karla Šlechtová zúčastní na Slovinsku Bledského strategického fóra (Bled Strategic Forum: „Building new Partnerships for a Strong Tourism Industry”). Panel k tématu cestovního ruchu bude především o výměně zkušeností všech zúčastněných zemí a výměně informací.

Následující den se ministryně zúčastní jednání, kde se budou diskutovat marketingové aktivity pro zástupce zemí střední a východní Evropy a čínští zástupci představí další spolupráci. Závěrem by mělo dojít k podpisu „Letter of intent“, kterým země střední a východní Evropy vyjádří úmysl podílet se na projektu spolupráce „Silk Road Economic Belt and 21st century Maritime Silk Road Initiative“ (označován jako The Belt and Road Initiative). Tento projekt přinese benefity pro ČR a otevře cesty v oblasti cestovního ruchu, což pomůže zviditelnit Českou republiku na turistické mapě pro čínské turisty.

Ve středu 2. září proběhne také klíčové jednání ministrů zemí Visegrádské skupiny, které svolala ministryně Šlechtová v návaznosti na převzetí předsednictví V4 Českou republikou v letošním roce. Důležitými body bude především pokračování ve společné propagaci států zemí V4 na vzdálených trzích jako je například Čína a Příprava High Level Meetingu pro náměstky ministerstev zemí V4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…