MO ČR: V Liblicích jednali ministři obrany Visegrádu

25.05.2016 21:35

Včera a dnes se na zámku Liblice konalo zasedání ministrů obrany zemí V4. Ministři obrany ČR, Polska, Slovenska a Maďarska se zabývali především možnostmi spolupráce zemí Visegrádské čtyřky v kontextu migrační krize a současné bezpečnostní situace.

MO ČR: V Liblicích jednali ministři obrany Visegrádu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Dvoudenní zasedání v Konferenčním centru Akademie věd ČR na zámku ve středočeských Liblicích představovalo vyvrcholení předsednictví České republiky ve Visegrádské skupině v oblasti obrany. Za ČR jednání řídil ministr obrany Martin Stropnický.

V návaznosti na priority českého předsednictví ve V4 se ministři obrany věnovali také širším aspektům nasazení visegrádského bojového uskupení Evropské unie (V4 EU BG) a důležitým tématům, která budou na programu jednání nadcházejícího summitu NATO ve Varšavě. Šlo zejména o otázky posilování kolektivní obrany východního křídla Aliance, včetně rotační vojenské přítomnosti V4 v Pobaltí. Na závěr zasedání byla podepsána společná deklarace ministrů obrany V4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…