MPO: Jak ministerstvo podporuje podnikatele? Přinášíme stručný přehled

05.02.2024 10:01 | Tisková zpráva

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) pravidelně rozesílá starostkám a starostům newsletter s informacemi o aktuálních tématech z různých oblastí. Ten současný se věnuje programům, dotacím a iniciativám na podporu podnikatelů. Ministerstvo bude s obcemi prostřednictvím newsletteru komunikovat i nadále. Obce se mohou přihlásit k odběru na e-mailu 1212@mpo.cz.

MPO: Jak ministerstvo podporuje podnikatele? Přinášíme stručný přehled
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

„V aktuálním newsletteru přinášíme novinky a přehled pomoci pro podnikatele. Jde například o Portál živnostenského podnikání, kde lze nově řadu žádostí vyřídit on-line, nebo program na udržení malých prodejen na venkově a jejich digitalizaci,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Zasílání informací touto formou se nám osvědčilo během energetické krize, proto jsme se rozhodli, že budeme s newslettery pokračovat i nadále. V tom minulém jsme se zaměřili na energetické úspory a již nyní mohu prozradit, že na březen připravujeme vydání k technickému vzdělávání.“

Resort přijímá žádosti do třetí výzvy dotačního programu Obchůdek 2021+, který pomáhá koloniálům v obcích do 1 000 obyvatel, popřípadě v obcích do 3 000 obyvatel. Kraj může získat až 3,8 milionu korun a prodejna, která je pouze jediná v obci, může získat až 130 tisíc korun. Jak program pomáhá v praxi? Najdete na YouTube kanálu MPO.

V nových výzvách MPO podporuje digitalizaci a robotizaci malých a středních podniků především ve venkovských oblastech. Na pořízení nových zařízení lze získat podporu od 125 tisíc do 1,07 milionu korun. Stále je také možnost zapojit se do projektu Česko platí kartou. Reportáž najdete na ZDE.

Ministerstvo také spustilo nový vylepšený portál, který usnadňuje živnostníkům každodenní život. Dostupný je na adrese ZDE. Web přináší snadný přístup k aktuálním informacím a možnost vyřídit si vše potřebné na jednom místě bez zbytečného pobíhání po úřadech.

O dění v Operačním programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost 2021-2027 (OP TAK) informuje zpravodaj „tak“. Tento čtvrtletník informuje zejména o nových příležitostech pro získání finančních prostředků, o záměrech MPO v podpoře podnikání a přináší další aktuální zprávy týkající se dotační politiky. Na Youtube kanálu ministerstva si lze poslechnout podcast Podnikej!

Aby se podnikatelé v nabízené podpoře jednoduše orientovali, připravilo MPO přehledný vyhledávač ZDE. Každý všední den se také mohou obracet na celostátní informační linku 1212.

Další informace najdete v newsletteru, který si můžete stáhnout níže. Přehled všech newsletterů najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …