MPO: Na nové tarify není důvod spěchat

06.03.2016 10:25

Ministerstvo průmyslu a obchodu vítá rozhodnutí nezávislého Energetického regulačního úřadu odložit nepodařený návrh nové tarifní struktury, který by nepříznivě zasáhl rozpočty 38 procent domácností a upravit jej dle výsledků z veřejné konzultace.

MPO: Na nové tarify není důvod spěchat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

MPO potvrzuje, že není důvod spěchat a nové tarify je možné připravit do dvou let tak, aby umožnily bezpečné provozování měnícího se energetického systému s narůstajícím podílem decentrálních řešení a byly přitom sociálně únosné. Náklady na provoz stávajícího systému, jakož i na jeho nutnou modernizaci je nutné spravedlivěji rozložit mezi výrobce, distributory a spotřebitele a vyloučit tzv. vodárenský efekt a následné neúměrné zatížení nejchudších vrstev obyvatelstva. Šetřit energií se musí vyplácet i po zavedení nových tarifů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…