MPO: Vláda schválila racionalizaci práce Stálého výboru pro jadernou energetiku

24.03.2017 20:01

Vláda dnes projednala a schválila materiál Aktualizace Statutu Stálého výboru pro jadernou energetiku, jehož hlavním cílem je racionalizace práce výboru při přípravě odborných podkladů vládě pro její strategické rozhodování o dalším postupu v projektech výstavby nového jaderného zdroje.

MPO: Vláda schválila racionalizaci práce Stálého výboru pro jadernou energetiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Aktualizace a dílčí změny Statutu Stálého výboru pro jadernou energetiku jsou důležité pro strategická rozhodnutí o dalším rozvoji jaderné energetiky v České republice a pro naplňování Národního akčního plánu rozvoje jaderné energetiky v České republice.

Stálý výbor pro jadernou energetiku byl ustanoven na základě usnesení vlády č. 48 ze dne 25. ledna 2016 jako stálý meziresortní koordinační a poradní orgán vlády pro otázky jaderné energetiky a realizace a aktualizace Národního akčního plánu rozvoje jaderné energetiky v ČR.

Výbor se věnuje především meziresortní koordinaci orgánů státní správy a samosprávy při implementaci a případné aktualizaci Národního akčního plánu rozvoje jaderné energetiky v ČR. Spolupracuje na zajištění dlouhodobé bezpečnosti a stability dodávek jaderného paliva pro provoz jaderných elektráren v ČR. Zaměřuje se na provozní výkonnost a spolehlivost jaderných zařízení a na stanovení obchodně-dodavatelského modelu výstavby nového jaderného zdroje včetně vytvoření předpokladů pro jeho financování.

Členy výboru jsou zástupci klíčových resortů odpovědných za rozvoj jaderné energetiky v České republice. Předsedou výboru je ministr průmyslu a obchodu, místopředsedou náměstek ministra průmyslu a obchodu pověřený řízením sekce energetiky, a tajemníkem vládní zmocněnec pro jadernou energetiku. K naplňování úkolů plynoucích z jednání tohoto výboru byly usnesením vlády č. 77 ze dne 25. ledna 2017 zřízeny tři pracovní skupiny: Pracovní skupina pro strategii financování, legislativně právní pracovní skupina a technicko – investiční pracovní skupina.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…