MŠMT: V každém kraji učí aspoň jeden oblíbený pedagog

03.01.2018 19:36

Do jubilejního 25. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos 2018 přihlásili žáci a studenti 66 pedagogů.

MŠMT: V každém kraji učí aspoň jeden oblíbený pedagog
Foto: msmt.cz
Popisek: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - logo

„Chci všem nominovaným učitelkám a učitelům pogratulovat. Dosáhli podle mého názoru toho nejvyššího ocenění, tedy uznání od svých žáků,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal a dodává: „Mám radost z toho, že alespoň jednoho oblíbeného učitele našli žáci v každém kraji České republiky."

Nejvíce přihlášek přišlo ze Středočeského kraje a z Prahy – po deseti. Příjemným překvapením je Ústecký kraj, kde žáci nominovali 8 učitelů a kraj Jihočeský, z kterého přišlo 7 přihlášek. Kraje pouze s jednou nominací jsou tři - Karlovarský, Vysočina a Královéhradecký.

Stejně jako v minulých letech převažují učitelky - celkem 47. Na základních školách je letos 41 oblíbených učitelek a 16 oblíbených učitelů. Pouze 9 nominací je ze škol středních (6 žen a 3 muži).

V únoru budou probíhat regionální kola ankety. V nich musí žáci zajímavým, pokud možno originálním způsobem představit porotě své kandidáty na titul nejoblíbenější učitel a obhájit tak nominaci.

„Regionální kola jsou zároveň oceněním všech, kteří byli svými žáky na titul Zlatý Ámos navrženi. Jsou to nejoblíbenější učitelky a nejoblíbenější učitelé na jednotlivých školách a uznání jim právem patří,“ dodává k regionálním kolům Hrzal. V krajích, kde jsou nejméně tři nominovaní, bude udělován titul krajský Ámos.

Semifinále, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol, proběhne v zrcadlových sálech MŠMT 1. března 2018. Veřejné finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční v pátek 23. března. Kromě Zlatého Ámose bude již tradičně dětskou porotou zvolen Dětský Ámos a na základě hlasování na webu dětského kanálu ČT také Ámos sympaťák. Kromě toho partneři ankety vyberou nejoblíbenějšího učitele chemie, fyziky, matematiky a českého jazyka.

Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 24. března v hotelu Ambassador, Zlatá husa v Praze.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…