MŽP: Novým ředitelem Výzkumného ústavu vodohospodářského TGM se stal Tomáš Fojtík

02.02.2023 20:11 | Tisková zpráva

Ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) jmenoval ředitele Výzkumného ústavu vodohospodářského TGM (VÚV), kterým se stal Tomáš Fojtík. Nového představitele ústavu vybrala Rada VÚV na konci loňského roku, poté co skončilo předchozí pětileté období současného ředitele Tomáše Urbana.

MŽP: Novým ředitelem Výzkumného ústavu vodohospodářského TGM se stal Tomáš Fojtík
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

„Výzkumný ústav v posledních letech odváděl výbornou práci, především v aktuálních tématech jako je monitoring odpadních vod během pandemie COVID a zatížení populace tímto virem nebo inspiroval přípravu vodního zákona díky programu kontinuálního sledování kvality povrchových vod, což může v budoucnu pomoct při kontrole potenciálně problematických velkých podniků. Podařilo se úspěšně rozjet monitoring sucha v projektu HAMR nebo využití umělé infiltrace pro zásobování podzemních vod, což pomáhá zadržovat vodu v krajině. Nyní očekáváme co největší přenositelnost výzkumu do reálné praxe, jak legislativní, tak komerční. Důležitost výzkumu a jeho aplikace je nyní akutnější vhledem k postupující klimatické změně. Novému řediteli Tomáši Fojtíkovi přeji, aby navázal na úspěchy v této oblasti,“ říká ministr životního prostředí Marina Jurečka (KDU-ČSL).

„Jako svou hlavní prioritu vidím upevnění organizace a její rozvoj do pozice uznávaného a fungujícího ústavu národního a evropského významu s takovou pracovní kulturou a prostředím, aby byl cílovým a prestižním pracovištěm pro kvalitní a spokojené odborníky. Dále pak je důležité posílit spolupráci se státní a veřejnou správou, akademickou sférou i se soukromým sektorem. Je nutné také podtrhnout roli ústavu jako jedinečné a nezávislé výzkumné základny v oblasti vodního hospodářství a ochrany vod. Mou nespornou výhodou je znalost naší instituce, s níž mě pojí celé mé takřka 20leté profesní působení,“ říká nový ředitel VÚV Tomáš Fojtík.

Ing. Tomáš Fojtík se narodil v roce 1981 v Praze. Vystudoval Provozně ekonomickou fakultu na České zemědělské univerzitě. Zde v roce 2008 získal titul bakalář, v roce 2011 pak titul inženýr. Ve Výzkumném ústavu vodohospodářském T. G. Masaryka, v. v. i., pracuje od roku 2004, a to v pozici výzkumného pracovníka oddělení GIS a kartografie; od roku 2015 je vedoucím tohoto výzkumného oddělení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…