MZV ČR: Doporučení k cestám do Tuniska zůstává beze změny

03.07.2015 16:30

V pátek 3. července 2015 se na podnět ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka sešla na MZV pracovní skupina, která se zabývala situací v Tunisku po nedávných teroristických útocích. Cílem schůzky, které se mimo jiné účastnili zástupci sekce konzulární nebo tajných služeb, bylo zhodnotit bezpečnostní situaci v Tunisku, mimořádná opatření přijatá tuniskou vládou i aktuální situaci českých občanů v zemi.

MZV ČR: Doporučení k cestám do Tuniska zůstává beze změny
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Pro české občany cestující do Tuniska i nadále zůstává v platnosti stávající doporučení MZV. Jeho součástí je i výzva českým občanům, kteří v současné době v Tunisku pobývají nebo se v nejbližší době do Tuniska chystají odcestovat, k maximální obezřetnosti.

V současné době MZV při cestách do Tuniska doporučuje vyhýbat se místům s velkou koncentrací osob a individuálnímu cestování v zemi. Pokud se čeští občané i přes toto doporučení rozhodnou pro individuální turistiku, doporučuje MZV využít registraci v dobrovolné databázi cestovatelů ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…