MZV ČR: Indie zavedla elektronické turistické vízum (eTV)

01.03.2016 17:51

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky informuje, že od 26. února 2016 mohou občané ČR za určitých podmínek obdržet indické elektronické turistické vízum, tzv. eTV.

MZV ČR: Indie zavedla elektronické turistické vízum (eTV)
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

S účinností od 26. února 2016 Indie zjednodušila vízový proces pro občany ČR. Vedle klasického indického víza vylepovaného do pasu mohou občané ČR nyní žádat také o elektronické turistické vízum (tzv. eTV). Indické eTV se významně podobá elektronickému systému ESTA v případě cest do USA. Nejde tedy o vízum udělované při příletu, s elektronickým vízem cestující již přicestuje.

Systém eTV spočívá ve vyplnění vízové žádosti a připojení fotografie a datové stránky pasu přes internet, úhradě vízového poplatku prostřednictvím platební karty a obdržení elektronického turistického víza eTV (resp. rozhodnutí o neudělení víza) e-mailem. E-mail s informací o obdrženém eTV musí žadatel vytisknout a prokázat se jím při odbavení na letišti a při příjezdu do Indie.

eTV víza se udělují pouze těm osobám, které do Indie přicestují letecky na jedno z následujících letišť: Ahmedabad (AMD), Amritsar (ATQ), Bengaluru (BLR), Delhi (DEL), Chennai (MAA), Gaya (GAY), Goa (GOI), Hyderabad (HYD), Jaipur (JAI), Kochi (Cochin) (COK), Kolkata (CCU), Lucknow (LKO), Mumbai (BOM), Thiruvananthapuram (Trivandrum) (TRV), Tiruchirapalli (TRZ) nebo Varanasi (VNS).

eTV vízum nelze použít v případě cestování do Indie lodí ani při vstupu do Indie prostřednictvím silničního hraničního přechodu.

eTV lze obdržet pouze za účelem turistiky, rekreace, návštěvy pamětihodností, příležitostné návštěvy známých nebo příbuzných, krátkodobé lékařské péče nebo za účelem příležitostné byznysové návštěvy, přičemž doba pobytu v Indii nesmí přesáhnout 30 dní. Platnost eTV je 30 dní a nelze ji prodloužit. O eTV musí cestující požádat minimálně 4 dny před cestou do Indie a maximálně 34 dnů před cestou. Lze ho obdržet maximálně dvakrát během jednoho kalendářního roku. eTV je určeno pouze k jednomu vstupu do Indie.

Možnost obdržení klasického víza vylepovaného ve formě vízového štítku do cestovního dokladu cestujícího zůstává zachována.

Více informací je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…