Mapový server s informacemi o obcích či turistickými mapami je dostupný i pro mobily a tablety

10.02.2015 18:50

Mapový server nabízí informace, které na jednom místě nikde nenajdete. Využívá totiž rozsáhlou databázi regionálních informací, které zobrazuje v mapě. Nesnaží se duplovat mapy Google nebo Seznamu, naopak nabízí jejich výrazné doplnění, nejen informační, ale například i některými typy map. Nyní je pro uživatele dostupný i přes mobilní telefon nebo tablet.

Mapový server s informacemi o obcích či turistickými mapami je dostupný i pro mobily a tablety
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Novinkou mobilního mapového serveru je jeho propojení na databázi turistických informačních center. Jejich výpis s informacemi o kontaktech a otevírací době se zobrazuje buď podle aktuální polohy uživatele, zjištěné přes GPS, nebo přímým zadáním libovolného místa v České republice. Pro všechny uživatele chytrých telefonů tak již odpadá bloudění po náměstích a hledání informačních center – telefon Vás dovede přímo k nim.

Mapový server je propojen s dalším naším portálem, Regionálním informačním servisem. To je ona zmíněná databáze regionálních informací, systematicky budovaná již od roku 2000. Značnou část těchto popisných dat lze pro větší přehlednost převést do grafiky mapy. K zobrazení těchto dat nad mapou slouží právě Mapový Server, který obsahuje mapy různých měřítek až do detailu katastrálních map. Vzniká tak řada tematických map jako jsou euroregiony, mikroregiony (svazky obcí), místní akční skupiny, projekty spolufinancované EU, chráněné přírodní plochy, dopravní zatížení českých komunikací nebo turistická mapa včetně cyklotras.

Mobilní Mapový server kromě databáze obcí a turistických center obsahuje tři specializované databáze – rozvojové plochy obcí s nadmístním významem, průmyslové zóny včetně míry jejich současného využití a brownfieldy v obecním vlastnictví, určené k revitalizaci. Pro všechny databáze jsme zvolili jednoduchý a jednotný princip zobrazování, vyhledávání a zobrazování informací nad mapami.

Mobilní Mapový server je dostupný na adrese http://mapy.crr.cz/mobile/ jako součást Mapového serveru (http://mapy.crr.cz). Regionální databáze je dostupná na adrese www.risy.cz.

Centrum pro regionální rozvoj ČR je příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj ČR, jejímž základním úkolem je pomoc při úspěšné realizaci projektů spolufinancovaných ze Strukturálních fondů Evropské unie. CRR působí jako Zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační program, Operační program Technická pomoc a v novém období pro Integrovaný regionální operační program (IROP). Zabezpečuje konzultační činnost pro zájemce a zpracovatele projektů, pořádá informační semináře, pomáhá realizátorům projektů při realizaci výběrových řízení na jednotlivé dodavatele dle pravidel EU a kontroluje a monitoruje realizaci jednotlivých projektů. CRR dále působí jako kontrolní subjekt pro všechny operační programy v rámci Cíle 3 (Evropská územní spolupráce). Vedle těchto činností CRR zajišťuje systémovou infrastrukturu pro provoz monitorovacího systému realizace projektů spolufinancovaných z fondů EU, má na starosti správu Regionálních informačních servisů (www.risy.cz) a Mapového Serveru CRR ČR (http://mapy.crr.cz) a je hostitelskou organizací pro jedno z pracovišť evropské sítě na podporu podnikání Enterprise Europe Network. V neposlední řadě se také podílí na realizaci národních programů Ministerstva pro místní rozvoj ČR (Regionální rozvojový fond, dříve též soutěž Vesnice roku a soutěž o titul Historické město roku).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…