Masarykova univerzita: Netradiční akce pro uchazeče přilákala stovky budoucích mediků

29.11.2022 8:24 | Tisková zpráva

Středeční odpoledne v Univerzitním kině Scala patřilo zájemcům o studium na Lékařské fakultě MU. Organizátoři akce s názvem „I Ty se můžeš stát součástí Generace MUNI MED“ připravili pro zaplněný kinosál atraktivní program.

Masarykova univerzita: Netradiční akce pro uchazeče přilákala stovky budoucích mediků
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Hlavním cílem akce bylo přiblížit budoucím lékařům či zdravotníkům, co studium na lékařské fakultě obnáší. Jedním z úspěšných absolventů oboru Všeobecné lékařství je rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš, který úvodním slovem přivítal zájemce o studium. „I já jsem součástí generace MUNI MED. To, že máte motivaci tady dnes s námi být, je pro vás ten nejdůležitější moment. Zvládnete to. Každý člověk zvládne to, co doopravdy chce,“ uvedl Bareš. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

Akce se uskutečnila pod záštitou děkana Lékařské fakulty MU Martina Repka. „Na naší fakultě se snažíme nejenom vzdělávat a připravovat budoucí lékaře a zdravotníky, ale i udržet motivaci našich studentů ke studiu,“ vysvětlil Repko. Uchazeči se mohli dozvědět taky o projektu Juniorské akademie LF MU, který připravuje středoškoláky na budoucí kariéru lékaře formou přednášek, seminářů nebo workshopů. Zároveň nabízí výjimečným středoškolským studentům odborné akademické vedení a přístup do laboratoří Lékařské fakulty MU.

Cesta za lékařským vzděláním začíná prvním důležitým krokem, v tomto případě úspěšně zvládnutým přijímacím řízením. Informace nejen ke vstupním zkouškám poskytla proděkanka pro výuku v preklinických oborech všeobecného lékařství a přijímací řízení LF MU Kateřina Kaňková. „Jsme tak akorát velká fakulta pro každého, dokážeme pojmout mnoho různých osobnostních i studijních typů, studentům nabízíme nejširší paletu studijních programů v Česku,“ potvrdila Kaňková.

Součástí akce byl i bohatý doprovodný program v podobě setkání se studenty a absolventy Lékařské fakulty MU napříč ročníky a studijními obory či panelová diskuse pětice studentů, jmenovitě Sáry Blahové, Matyáše Fejfara, Martina Kalety, Barbory Neterdové a Terezy Plačkové, se zástupci vedení fakulty.

„Nelituju toho, bylo to skvělé rozhodnutí, univerzitní kampus má skvělé vybavení a výjimečné vyučující,“ uvedl ke svému studiu Matyáš Fejfar, který má za sebou už osm úspěšných semestrů. Největším lákadlem k výběru Masarykovy univerzity nebylo jen samotné město Brno, ale i kvalitní zázemí lékařské fakulty, například SIMU - Simulační centrum LF MU. „Masarykova univerzita a její lékařská fakulta je pro mě srdeční záležitostí, nabízí obrovské spektrum možností co se týče výzkumu, ale i praktických dovedností,“ navázal Marek Kaleta z prvního ročníku oboru Všeobecného lékařství na LF MU.

Organizátoři si pro účastníky akce připravili ještě jeden bonus v podobě křtu dvou nových image videií, která odkrývají příběh studia na Lékařské fakultě MU. Podívat se na ně můžete ZDE, ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…