Masarykova univerzita: S novým školním rokem je tu nový Diář studenta

08.09.2022 11:19 | Tisková zpráva

Masarykova univerzita vydává ve spolupráci se studentským spolkem MUNIE již druhý Diář studenta. Svým obsahem je přizpůsobený akademickému roku a potřebám studentů.

Masarykova univerzita: S novým školním rokem je tu nový Diář studenta
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Diář, který by nebyl univerzální a pro všechny. Diář, který by byl navržen speciálně pro potřeby vysokoškoláků. Takový byl nápad Michaely Jelenové z MUNIE, která s návrhem Diáře studenta přišla a také se na jeho realizaci podílela. „Na začátku jsme se inspirovali řadou zahraničních univerzit, kde jsou takové diáře běžnou praxí. Tak nás napadlo i propojení s univerzitou – chtěli jsme vytvořit diář nejen pro studenta vysoké školy, ale přímo pro studenta Masarykovy univerzity,“ vysvětluje svoji prvotní myšlenku Michaela.

Hlavní výhodou tohoto diáře je, že nabízí prostor na vypsání předmětů, včetně jména vyučujícího, označení místnosti a způsobu ukončení předmětu, a také harmonogram, ve kterém si studenti mohou zaznamenat důležitá data. Například zápis předmětů, termíny zkouškového období nebo začátek a konec semestru. „Líbí se mi, že mi diář ušetří spoustu času při přemýšlení o tom, jestli je sudý nebo lichý týden, kdy se můj rozvrh trochu mění. Je skutečně promyšlený tak, že v něm student vysoké školy najde přesně to, co potřebuje,“ chválí diář studentka žurnalistiky Melánia Ďuríková.

Minulý rok, po vydání prvního a zároveň zkušebního diáře, členové MUNIE sbírali zpětnou vazbu a nápady od studentů ke zlepšení, ze kterých pak vzešlo několik novinek pro letošní rok. „Je to například první kontaktní strana, aby bylo možné dohledat majitele diáře, nebo přidání 'to-do' kolonek u každého týdne. Za největší frajeřinku však osobně považuji desky sloužící zároveň jako záložka, které jsme vymysleli při společné poradě s kolegyněmi z Oddělení vnějších vztahů a marketingu Rektorátu MU. Desky jsou podle mě ideálním řešením záložky, kterou jen tak neztratíte,“ dodává Michaela.

Mezi studenty je o diář podle manažerky univerzitního e-shopu MUNISHOP Pavly Hudcové, velký zájem. Ptají se na něj už od jara, i když se do prodeje dostal teprve před dvěma týdny.

A právě na e-shopu MUNISHOP si lze Diář studenta koupit. Nyní před začátkem semestru je navíc ve speciální akci k dostání za 95 korun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…