Masarykova univerzita: Stěžejní je doklad o maturitní zkoušce, nikoliv její konkrétní podoba

16.03.2021 13:30

V souvislosti s nedávným rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy o změně podmínek maturitní zkoušky informuje Masarykova univerzita své uchazeče o studium, že konkrétní způsob složení maturitní zkoušky nebude mít vliv pro přijetí ke studiu.

Masarykova univerzita: Stěžejní je doklad o maturitní zkoušce, nikoliv její konkrétní podoba
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Masarykova univerzita nebude posuzovat, zda uchazeči absolvovali nepovinnou profilovou zkoušku (ústní zkouška z českého jazyka a literatury a z cizího jazyka) či nikoliv, ani to, zda jim díky pomoci ve zdravotnictví bude splnění didaktického testu úředně uznáno. Pro účely zápisu ke studiu na MU bude rozhodující prokázání úspěšného složení maturitní zkoušky.

V souladu se zákonem o vysokých školách umožní MU doložení dokladu o vykonání maturitní zkoušky v odloženém termínu až o 90 dnů ode dne zápisu do studia; tento postup reflektuje celostátní posun termínů maturit.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Masarykova univerzita v předstihu informovala o tom, že se letošní přijímací řízení uskuteční v online podobě, a to v sobotu 24. dubna 2021. Na většině fakult půjde o test studijních předpokladů. Bližší informace o typu přijímacího řízení naleznete přímo na vybraných fakultách.

MU připravila pro uchazeče o studium technickou zkoušku, kde si budou moci uchazeči vyzkoušet funkčnost svého technického připojení, prostředí schůzky v MS Teams a cvičné zvládnutí online testu. Technická zkouška se bude konat 10. dubna.

Přesné časy a další potřebné termíny a instrukce naleznou uchazeči ve své e-přihlášce a na stránce ZDE.

Důležité upozornění:
Kromě dubnových termínů pro zkušební a ostrý test je potřeba si zapamatovat ještě jedno datum – 25. března. Do tohoto dne totiž musí uchazeči do e-přihlášky naskenovat osobní doklad.

S dalšími dotazy k přijímacímu řízení se pak mohou obracet na e-mailovou adresu prihlaska@muni.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…