Městská divadla pražská: Komedie Oddací list oslaví 250. reprízu

29.04.2015 11:44

Oddací list, komedie Divadla Rokoko, oslaví 6. května 250. reprízu. Hra Ephraima Kishona má originální zápletku: v jedné izraelské rodině se provdává dcera, avšak konzervativní matka ženicha vyžaduje oddací list rodičů nevěsty. Ten však kupodivu není k nalezení.

Městská divadla pražská: Komedie Oddací list oslaví 250. reprízu
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

Řada komických situací s jemnou nadsázkou a chytrou ironií provokuje k zamyšlení, jestli bychom si vzali svého partnera i po dvaceti letech společného soužití.

Inscenace měla premiéru 18. října 1999 a mezi diváky se stále těší velké oblibě: „Je to bravurně napsaná komedie, která zábavnou formou postihuje vztahy v běžné rodině. Různé stereotypy, urážky, trucování, zamilovávání se i odpouštění, tak jak to známe všichni,“ říká herec Jan Vlasák, kterého překvapuje i těší, že komedie diváky po 16 letech stále baví.

Oddací list zrežíroval pro Divadlo Rokoko Ondřej Zajíc a kromě Jana Vlasáka v inscenaci hrají Taťjana Medvecká, Marika Procházková, Marcel Rošetzký, Jiří Hána v alternaci s Martinem Hofmannem či Tomášem Novotným a Radka Fidlerová.

Termíny představení najdete na www.MestskaDivadlaPrazska.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.