Metrostav: Handicapovaní navštívili stavbu metra

21.07.2012 17:01

Skupina těžce zdravotně postižených včetně vozíčkářů navštívila 18. července čerstvě ražený tunel metra V.A. Na pozvání prezidenta Skupiny Metrostav Jiřího Bělohlava navštívili klienti občanského sdružení Asistence jednokolejné tunely a stanici Červený vrch.

Metrostav: Handicapovaní navštívili stavbu metra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak metra projíždějící stanicí

Šlo pravděpodobně o historicky první účast lidí na vozíku při ražbě velké dopravní stavby, která se uskutečnila v rámci mezinárodně oceněného projektu Jedeme v tom s vámi. Jak řekla Martina Částková, jedna z organizátorek akce z Asistence o.s., na všech účastnících zanechala velký dojem práce razičů a také razicí štít TBM Adéla, který se připravuje na výstavbu závěrečné části trasy do současné konečné metra Dejvická.

„Nové zkušenosti mohou znamenat poznání nových bariér. Ale současně mohou znamenat novou zkušenost pro překonávání těch starých“, zdůraznil Tomáš Moravec z Asistence o.s. A ocenil, že všechny v současnosti budované dopravní stavby mají bezbariérový přístup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…