Mětská nemocnice Litoměřice má další novou sanitku

24.12.2017 18:31

Další novou sanitkou se může od první poloviny prosince pochlubit litoměřická nemocnice. Nový VW Transporter řady T6, který je letos již druhým přírůstkem do vozového parku nemocnice, nahradí jednu ze starších sanitek.

Mětská nemocnice Litoměřice má další novou sanitku
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Představení nového sanitního vozu starostovi města Ladislavu Chlupáči a dozorčí rady nemocnice, a to včetně praktických ukázek, proběhlo v areálu Nemocnice Litoměřice, a.s.

„Výbava nového sanitního vozu splňuje všechny nároky současného standardu stávajících sanitek naší nemocnice. Vůz je samozřejmě vybaven transportním křeslem a lehátkem, obojí o nosnosti 250 kg, oproti většině našich sanit má modernější design a jinak řešenou zadní nájezdovou rampu, s níž je nyní lehčí manipulace,“ seznámil s drobnými rozdíly dispečer dopravní zdravotní služby litoměřické nemocnice Luboš Mlejnecký a dodal, že modernizace dostálo také osvětlení vnitřního prostoru vozu.

Dodavatelem nového sanitního vozu značky VW je firma ROS, a.s., vítěz veřejné zakázky. Hodnota nového přírůstku do vozového parku litoměřické nemocnice je 1,2 miliónů korun. Částkou jednoho miliónu přispělo nemocnici Město Litoměřice, zbytek uhradila nemocnice z vlastního rozpočtu.

V současné době zajišťuje dopravní zdravotní služba litoměřické nemocnice dopravu pacientů sedmi sanitními vozy, z nichž dle informací dispečera Luboše Mlejneckého každý najezdí v průměru čtyřicet tisíc kilometrů za rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…