Mezi porotci Ekofilmu bude i loňský vítěz Peter Heller

22.09.2014 18:09

Až bude porota hodnotit nejlepší snímky Mezinárodního filmového festivalu Ekofilm 2014, bude mezi nimi sedět i Peter Heller, tvůrce filmu Sweet Poison, jenž loni přesvědčivě získal cenu Grand Prix.

Mezi porotci Ekofilmu bude i loňský vítěz Peter Heller
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: MFF EKOFILM

„Německý dokumentarista Peter Heller se tak tento rok připojí k porotcům. Zasedne vedle akademika Juraje Hraška, proděkana OU Romana Maršálka, režiséra Vladimíra Mráze, portugalského scénáristy a režiséra Antonia Pedra Nobreho a ekologa Mirka Jašurka,“ prozradila ředitelka festivalu Marcela Heříková.

Snímek Sweet Poison poukazuje na základě tří příkladů z Mali, Keni a Tanzanie na to, že rozvojová pomoc nepřináší lidem z těchto zemí žádný trvalý užitek. Paradoxně totiž může vést k závislosti, korupci a pasivitě. Ničí motivaci ke snaze chovat se ekonomicky a bojovat s chudobou prostřednictvím vlastních zdrojů.

Mezinárodní filmový festival Ekofilm 2014 se bude konat ve dnech 2. až 5. října v Ostravě, Karviné a Českém Těšíně. Do letošního jubilejního čtyřicátého ročníku se přihlásilo 222 filmů.  Návštěvníci budou moci shlédnout sto z nich. A také, stejně jako minulý rok, je pro ně připraven bohatý doprovodný program. Nebude chybět oblíbená Ekopouť, která je určena všem bez rozdílu věku. Hlavním tématem festivalu je voda. Více informací najdete na www.ekofilm.cz.

Vyhlašovatelem Mezinárodního filmového festivalu Ekofilm je Ministerstvo životního prostředí a organizuje jej občanské sdružení Perseus. Hlavními partnery jsou Státní fond životního prostředí ČR, Moravskoslezský kraj, statutární město Ostrava, městské obvody Ostrava Jih, Moravská Ostrava a Přívoz a Ostrava Poruba, a OZO Ostrava.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…