Mezinárodní projekt NPÚ Wine & Senses byl oceněn na veletrhu Holiday World

08.03.2019 9:46

Mezinárodní projekt Wine & Senses, jenž vede za Českou republiku Národní památkový ústav, uspěl na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World konaném v Praze ve dnech 21. až 24. února. V soutěži Grand Prix Holiday World 2019 získal 3. místo v nové kategorii nejpůsobivější expozice do 20 metrů čtverečních.

Mezinárodní projekt NPÚ Wine & Senses byl oceněn na veletrhu Holiday World
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Porota vybírala ze 7 nominantů v každé kategorii. Na společném zasedání, které proběhlo v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze, po sečtení všech hlasů ocenila stánek projektu Wine & Senses. Stánek projektu, na němž se Národní památkový ústav podílí spolu s partnery z Portugalska, Španělska, Itálie a Maďarska, byl oceněn za „jednoduchou grafiku komunikující významný společenský úkol“.

Mezinárodní projekt Wine & Senses propojuje čtyři vinařské oblasti s památkami zapsanými na Seznam světového dědictví UNESCO – jižní Moravu (Česká republika), povodí řeky Douro (Španělsko/Portugalsko), Cinque Terre (Itálie) a Mád/Tokaj (Maďarsko). Jeho cílem je vytvoření kulturně vzdělávací trasy vinařských oblastí vedoucí k poznání jejich historie, kulturního dědictví, tradice a způsobu života místních obyvatel. Projekt je spolufinancován Evropskou unií z programu COSME.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…