Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice

04.12.2015 9:46

V Parkhotelu Praha se uskutečnila odborná konference s názvem „Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice“, kterou pořádala Česká asociace bezpečnostních manažerů.

Migrační krize v Evropě a bezpečnost v České republice
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Policii České republiky na konferenci zastupoval první náměstek policejního prezidenta.

Účastníky v úvodu přivítal prezident České asociace bezpečnostních manažerů Miroslav Fryšar, který následně požádal o úvodní slovo přítomného ministra vnitra Milana Chovance, na jehož vystoupení plynule navázal ředitel odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra Tomáš Haišman.

Plk. Martin Vondrášek, první náměstek policejního prezidenta, informoval přítomné o připravenosti Policie České republiky na řešení možných problémů spojených s nelegální migrací a zároveň zdůraznil, že Policie České republiky nemůže cizinci, který porušuje zákon o pobytu cizinců na území České republiky, umožnit volný průchod přes naše území do cílové destinace.

„Apeluji na správný výklad skutečností a rozlišování mezi žadatelem o azyl a cizincem umístěným v detenčním zařízení. Cizinci umístění v detenčních zařízeních nemají možnost pohybu mimo tato zařízení,“ uvedl plk. Vondrášek.

V další části svého vystoupení první náměstek Vondrášek shrnul působení českých policistů v zahraničí v souvislosti s migrační krizí. K tématu uvedl: „Uvědomujeme si, že je naší povinností být solidární vůči ostatním státům, které se pro migranty staly vstupní bránou do Schengenského prostoru. V současné době máme vysláno více než 100 policistů ke službě v zahraničí v souvislosti s migrační krizí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

13:21 Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

Po zavedení nových pravidel pro zdanění zaměstnanecké benefity zachovalo v nezměněné podobě jen 60 p…