Mikuláš v metru, tramvajích i ve vozovně. DPP připravuje oblíbené sobotní mikulášské odpoledne

30.11.2017 12:32

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přichystal na sobotu 2. prosince 2017 od 13:00 do 18:00 bohatý mikulášský program pro rodiny s dětmi. Nejvíce atrakcí bude k dispozici ve střešovické vozovně. Zájemci ale mohou známou trojici Mikuláš, čert a anděl spatřit i v historické tramvaji a soupravě metra Ečs na trase metra B.

Mikuláš v metru, tramvajích i ve vozovně. DPP připravuje oblíbené sobotní mikulášské odpoledne
Foto: DPP
Popisek: Mikulášské odpoledne s Dopravním podnikem

Mikulášské odpoledne DPP s programem pro děti je tradičně oblíbenou a vyhledávanou akcí. Během mikulášského odpoledne v historické budově vozovny Střešovice v Patočkově ulici na Praze 6 si mohou rodiče s dětmi vyrobit například vánoční ozdoby a zažít spoustu další zábavy. Pro děti všech věkových kategorií budou připraveny různé skládačky,  vystřihovánky a omalovánky s vánoční i dopravní tematikou.  Chybět nebude ani tradiční zdobení perníčků. Dopravní podnik připravil pro nejmenší také možnost pořízení fotografií s Mikulášem, čertem a andělem prostřednictvím Sharing boxu.

Snažíme se každoročně přijít s něčím originálním. Letošek nebude výjimkou. Poprvé v historii mikulášské metro typu Ečs sveze cestující na lince metra B, a to v úseku Florenc – Nové Butovice. Již tradičně na spoje mikulášského metra bude navazovat povrchová kolejová doprava, zajišťovaná třemi soupravami historických tramvají. Nejpohodlnějším přestupním bodem se tak stává stanice metra Náměstí Republiky,” říká k mikulášské sobotě Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP.

DPP přichystal pro děti zajímavé workshopy, jejichž názvy dávají tušit, že v centru dění budou Mikuláš, čert a anděl. Nebudou tedy chybět dílny 'Metla na čerta', 'Andělská křídla' či 'Mikulášova čepice'. Z papíru si děti budou moct vyrobit strašidelné masky, vlastními silami mohou vytvořit i vánoční ozdoby. Mezi pohádkovými stanovištěmi zaujmou mj. 'Dračí slůj', 'Rytířský turnaj a zkouška rytířské ctnosti' či 'Popelčina světnička'. Menší a srdnatí zlobilové budou mít možnost vyzkoušet si i 'Čertovskou školu'.

Mikulášské tramvaje budou jezdit v intervalech 15 minut. Výjezd prvního spoje ze střešovické vozovny bude ve 12:45 hodin a poslední spoj z vozovny vyrazí  přesně v 18:00 hodin, kdy mikulášské odpoledne ve vozovně také skončí.

Okružní trasa mikulášských tramvají:?

Vozovna Střešovice – Prašný most – Hradčanská – Sparta – Letenské náměstí – Kamenická – Strossmayerovo náměstí – Nábřeží Kapitána Jaroše – Dlouhá třída – Náměstí Republiky – Bílá labuť – Těšnov – Štvanice – Strossmayerovo náměstí – Kamenická – Letenské náměstí – Korunovační – Sparta – Hradčanská – Prašný most – Vozovna Střešovice.

Vice informací o provozu mikulášského metra naleznete zde: http://www.dpp.cz/i-mikulas-jezdi-mhd/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…