Ministerstvo dopravy: Dělníci odstranili přes noc dva mosty u Humpolce

01.03.2020 22:01

Šedesát dělníků spolu se čtyřiceti stroji pracovalo 14 hodin na odstranění dvou nadjezdů na 83. a 88. kilometrů brněnské D1. Po noční práci je dálnice opět průjezdná. Stavba 8,8 kilometrů dlouhého úseku mezi Koberovicemi a Humpolcem bude pokračovat rozšiřováním vozovky o 1,5 metru, dělníci budou pracovat i ve středním dělícím páse, na inženýrských sítích, odvodnění dálnice, vodorovném a svislém dopravním značení.

Ministerstvo dopravy: Dělníci odstranili přes noc dva mosty u Humpolce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

„Noční práce na D1 probíhala ze soboty na neděli právě kvůli nejnižšímu provozu. Řidičům děkujeme za trpělivost při objíždění tohoto úseku, pracovníkům pak patří dík, že všechno stihli podle plánu a dálnice je bez větších komplikací průjezdná,“ říká ministr dopravy Karel Havlíček.

V nočních hodinách mohou letos dělníci při dodržení všech hygienických norem a hlukových limitů kromě bourání také například montovat nosníky a pokládat cementobetonový kryt vozovky.

„Od letošní stavební sezóny očekáváme zásadní krok k ukončení modernizace D1 v roce 2021. Celkem se bude letos pracovat až na 71 kilometrech dálnice mezi Mirošovicemi a Kývalkou, tedy na všech 7 zbývajících modernizovaných úsecích,“ dodává ministr Havlíček.

Letos ŘSD otevře dalších 37 km nové D1, celkem tak už bude hotovo 127 kilometrů, což je skoro 80 procent D1 mezi Prahou a Brnem. Zbývat bude posledních 34 km v příštím roce. Nejviditelnější práce na modernizaci se podle dosavadních předpokladů rozjedou během víkendu 6. – 8. března, konkrétně úseky u Mirošovic a u Velkého Meziříčí.

Informace o modernizaci D1 najdete ZDE nebo na novém Facebookovém profilu ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…