Ministerstvo dopravy: Ve středu odpoledne bude nový úsek D8 bez omezení, dopoledne bude uzavřen kvůli cvičení hasičů

19.09.2017 20:01

Nejpozději ve středu 20. září v 17 hodin řidiči projedou dvanáctikilometrovým úsekem ústecké dálnice D8 mezi Bílinkou a Řehlovicemi bez omezení. Od páté hodiny ranní ale bude tento úsek uzavřený kvůli cvičení integrovaného záchranného systému, testům a kontrole bezpečnostních a provozních systémů tunelů a změně dopravního značení. Řidiči tak musejí počítat s objízdnými trasami po silnicích I/8 a I/30.

Ministerstvo dopravy: Ve středu odpoledne bude nový úsek D8 bez omezení, dopoledne bude uzavřen kvůli cvičení hasičů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

„Prackovická estakáda na ústecké dálnici D8 je podle odborníků z rady geotechnického monitoringu bezpečná pro provoz ve všech čtyřech pruzích a nemusí už omezovat řidiče. Na 20. září proběhne dlouhodobě plánované testování v tunelech a cvičení integrovaného záchranného systému, kdy budeme muset tento úsek dálnice na půl dne uzavřít, a následně nejpozději v 17 hodin pustíme provoz v plném profilu,“ uvedl ministr Dan Ťok.

Provoz na zbývajícím úseku dálnice D8 byl po odstranění sesuvu zprovozněn v prosinci loňského roku. Kvůli nestabilnímu podloží u Prackovické estakády bylo nutné omezit provoz pouze na dva ze čtyř jízdních pruhů a dodatečně most zakotvit pomocí podzemních kamenných stěn, kotev v opěře nebo železobetonových pilotů.

Dálnice D8 je v tomto území také pod nepřetržitým monitoringem na více než stovce měřících bodů. Pokračování v dalších stavebních pracích u estakády bude probíhat na jaře příštího roku, kdy bude opět provoz jako doposud na mostě omezen na dva pruhy. Toto dopravní omezení nicméně doposud v místě nezpůsobovalo žádné dopravní komplikace a doprava na D8 byla i ve zúženém profilu plynulá.

Přes den uzavřenou D8 bude nutné objíždět po silnici I/8

Dvanáctikilometrový úsek ústecké dálnice D8 od Bílinky po Řehlovice bude přes den od 5. ranní do nejdéle 17. hodiny odpolední zcela uzavřený. Bude nutné provést detailní testy a kontroly veškerých bezpečnostních a provozních systémů tunelů. Od ranních hodin bude na úseku dálnice probíhat komplexní cvičení Integrovaného záchranného systému v koordinaci s dispečinkem Ředitelství silnic a dálnic. V této době bude k dispozici značená objízdná trasa vedená převážně po silnici 1/8. Během doby uzavření dálnice silničáři také odstraní přechodné dopravní značení, doplní svodidla, zruší přejezdy středního dělícího pásu, zbrousí mostní dilatační přechod.

Poslední chybějící úsek dálnice D8 mezi Lovosicemi a Řehlovicemi řidičům slouží od 17. prosince 2016. V celé své délce 94 km byla dálnice D8 loni zprovozněna na základě povolení předčasného užívání stavby, které vydaly příslušné stavební úřady na základě souhlasných stanovisek všech dotčených orgánů. Podkladem byl i odborný posudek stability svahů širšího okolí dálnice, včetně oponentního vyjádření České geologické služby.

Informace pro novináře

Účast médií na cvičení IZS je možná – sraz na odstavné ploše před tunelem Radejčín ve směru Ústí n.L.-Lovosice v 09.00hodin; poté vstup do tunelu přímo k cvičnému zásahu IZS. Přenosové vozy GPS 50.5836892N, 14.0041928E

Účast médií na zprovoznění v plném profilu dálnice je možná – sraz v 14.30 hodin na odstavné ploše před portálem tunelu Prackovice ve směru Lovosice - Ústí n.L. Přenosové vozy GPS 50.5785022N, 14.0181375E

Pro účast novinářů na místě je povinná reflexní vesta!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…