Ministerstvo dopravy: Zájem veřejnosti o zasílání připomínek k bodovému systému roste

17.05.2016 14:37

Od poloviny dubna do půlky května poslala veřejnost k návrhům změn bodového systému a sankcí skoro 800 připomínek na adresu pripominky@mdcr.cz. Pro mimořádný zájem se ministerstvo rozhodlo prodloužit lhůtu pro zasílání připomínek do konce měsíce.

Ministerstvo dopravy: Zájem veřejnosti o zasílání připomínek k bodovému systému roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva dopravy

Občané ve svých podnětech nejčastěji zmiňují chybějící tvrdé postihy za jízdu pod vlivem drog nebo alkoholu nad jedno promile i za nedodržování bezpečné vzdálenosti a agresivní jízdu. Rovněž by ocenili možnost dlouhodobého odebrání řidičského oprávnění (na pět, deset let, případně doživotně) za závažné a zejména opakující se přestupky a nezřídka bylo poukazováno i na výši pokut.

Ministerstvo dopravy připravilo po deseti letech od zavedení bodového systému návrh změn v postihování a bodování řidičů a tento návrh předložilo veřejnosti, která může jakékoli své nápady či připomínky zasílat na zřízenou e-mailovou adresu pripominky@mdcr.cz. Do 13. května bylo doručeno 379 názorů veřejnosti a během následujících dvou dnů přišlo dalších více než 400 zpráv. Ministr dopravy Dan Ťok se i z tohoto důvodu rozhodl prodloužit lhůtu připomínek veřejnosti do konce května.

I nadále budou průběžně vybrané změny prezentovány na sociálních sítích Twitter a Facebook, kde jsme pro Vás založili i novou stránku Nový bodový systém.

Ke stažení připravilo ministerstvo tabulkový souhrn změn, odůvodnění i dvě varianty znění zákona. „K těmto podkladům se již vyjádřila odborná veřejnost a nyní se obracíme se stejnou prosbou i na širokou veřejnost. Máte-li zajímavé podněty k fungování bodového systému nebo k připravované legislativě, pošlete nám je,“ uvedl ministr Dan Ťok.

Navrhované změny v bodovém systému jsou dostupné ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…