Ministerstvo financí navazuje spolupráci s Právnickou fakultou UK a ČVUT

23.07.2022 7:37 | Tisková zpráva

Ministr Zbyněk Stanjura za Ministerstvo financí podepsal memorandum o spolupráci se zástupci dvou prestižních českých vysokých škol, konkrétně s ředitelkou Masarykova ústavu vyšších studií ČVUT Vladimírou Dvořákovou a děkanem Právnické fakulty Univerzity Karlovy Radimem Boháčem.

Ministerstvo financí navazuje spolupráci s Právnickou fakultou UK a ČVUT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Memorandum umožní studentům již od října tohoto roku absolvovat odborné stáže v rámci Ministerstva financí a zároveň konzultovat problematiku v oblasti jejich zájmu či studentských závěrečných prací. Experti MF pak budou na obou fakultách hostovat formou přednášek, seminářů či workshopů, aby studenti dostali možnost seznámit se s postřehy a zkušenostmi z praxe. MF tím rovněž posílí svou pozici prestižního zaměstnavatele budoucích absolventů studia práv a ekonomie.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9635 lidí

Spolupráce bude v praxi zahájena se začátkem nového akademického roku, memorandum je uzavřeno na dobu neurčitou. „Spolupráce Ministerstva financí a vzdělávacích institucí je skvělou zprávou pro všechny strany. Profitovat z toho budou jak studenti, tak vyučující a odborníci pracující ve státní správě. Řada absolventů těchto prestižních vysokých škol po dokončení studia zamíří právě do státní správy, řada našich zaměstnanců se zase věnuje činnostem v akademické oblasti. Vzájemná spolupráce je logická a oboustranně prospěšná,“ okomentoval uzavření memoranda ministr Stanjura.

Profesorka Dvořáková k podpisu memoranda uvedla: „Oceňuji spolupráci a vstřícnost ze strany Ministerstva financí ČR; odráží se v ní vědomí, jaké má kvalitní vysokoškolské vzdělávání význam pro budoucnost této země. Masarykův ústav vyšších studií ČVUT v Praze klade velký důraz na spolupráci s praxí a tato konkrétní spolupráce určitě prospěje naším studentům a posílí kvalitu jejich výuky. A pro ministerstvo mohou být určitě zajímavé naše aktivity v oblasti celoživotního vzdělávání a výzkumu.“

„Jsem velmi potěšen, že dnes za Právnickou fakultu UK podepisuji memorandum o spolupráci s Ministerstvem financí, jehož prvním hmatatelným výsledkem je dohoda o odborných praxí pro naše studenty. Praxe a stáže v takto významné instituci budou výrazně přispívat ke zvyšování kvality vzdělání našich studentů, jejich odborných znalostí a praktických dovedností a věřím, že naši studenti budou přínosem i pro ministerstvo,“ sdělil profesor Boháč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…