Ministerstvo kultury: Letošní muzejní noc v Chrudimi láká na Jů, Hele i netopýry

24.08.2021 11:15

Po roční přestávce, způsobené pandemií koronaviru, se v Chrudimi, městě tří muzeí, opět uskuteční tradiční muzejní noc v poněkud netradičním termínu, 27. srpna 2021.

Ministerstvo kultury: Letošní muzejní noc v Chrudimi láká na Jů, Hele i netopýry
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Návštěvníci se mohou těšit vedle noční prohlídky všech tří muzejních institucí i na speciální program, který potěší děti i dospělé a mimo jiné přinese i výlet do světa nočních savců.

Máte rádi historii, hádanky, rádi objevujete nové věci a rádi si hrajete? Pak neváhejte a přijďte do Muzea barokních soch. Při příležitosti Muzejní noci zde bude připraven program pro všechny generace, nejen pro nejmenší. Návštěvníci se mohou těšit na zábavně naučné úkoly a hry umístěné přímo v expozici.

Regionální muzeum v Chrudimi se při tvorbě programu pro letošní Muzejní noc nechalo inspirovat Mezinárodním dnem pro netopýry připadajícím na poslední srpnovou sobotu. Malí i velcí návštěvníci zde budou moci nahlédnout do života těchto zajímavých tvorů, se kterými je spojena celá řada mýtů, pověr a pověstí. Muzeum má pro všechny milovníky těchto létajících savců připravenou spoustu zábavných úkolů po celé budově Regionálního muzea i netradiční večerní prohlídku muzejních expozic. Netopýry doplní rovněž jedinečný program chrudimského kreslíře a humoristy Jana H. Lušovského, jehož výstavu si v muzeu také budou návštěvníci moci prohlédnout.

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12719 lidí

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi se v letošním roce prezentuje velkou retrospektivní výstavou v jihokorejském Soulu i několika výstavami, zaměřenými na svoji hlavní návštěvnickou skupinu, rodiny s dětmi. Vedle Spejblovy ceSTOvky věnované stému výročí jedné z nejslavnějších českých loutek, je to i výstava nazvaná Hele, v muzeu je Jů a Hele, která návštěvníky zavede do kouzelného světa výtvarníka Stanislava Holého, který před čtyřiceti lety pomáhal vytvářet v České televizi pořad Studio Kamarád. V průběhu muzejní noci si i tuto výstavu budou návštěvníci moci prohlédnout a také soutěžit o vstupenky na talkshow s dlouholetými protagonisty Jů a Hele, herci Jiřím Lábusem a Otou Jirákem, která se v MLK uskuteční 19. září letošního roku. Vedle toho bude v Mydlářovském domě otevřena terasa, věž i stálá expozice Magický svět loutek, která rovněž v loňském roce prošla výraznou obměnou.

Letošní XVI. Chrudimská muzejní noc přivítá návštěvníky 27. srpna 2021 jako obvykle od 18 do 23 hodin, vstup do všech tří muzeí je samozřejmě zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…