Ministerstvo obrany: České podniky uspěly v programu rozvoje evropského obranného průmyslu

06.07.2021 22:06

Evropská komise/Generální ředitelství pro obranný průmysl a vesmír (DEFIS) uspořádala konferenci k přijetí nařízení o Evropském obranném fondu (EDF) a pracovního programu EDF na rok 2021. Touto akcí Komise oficiálně uvedla v život Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2021/697 ze dne 29. dubna 2021, kterým se zřizuje Evropský obranný fond (EDF).

Ministerstvo obrany: České podniky uspěly v programu rozvoje evropského obranného průmyslu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Prostřednictvím programu EDF bude EU schopna v bezprecedentním rozsahu spolufinancovat spolupráci obranného průmyslu napříč státy EU a akce přeshraničního výzkumu a vývoje v obranném sektoru. EDF bude podporovat konkurenceschopnost obranného průmyslu EU a přispívat ke strategické autonomii Unie a jejích členských států.

„Řada obranných podniků nejen u nás, ale i v zahraničí si nemůže dovolit financovat vlastní výzkum a vývoj nejmodernějších technologií. Smyslem fondu proto je tyto podniky napříč EU propojit tak, aby na vývoji té které technologie spolupracovali společně a zároveň je finančně podpořit," vysvětlil náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce Tomáš Kopečný.

Obsahem konference byla tři zasedání, která představila dosažené výsledky přípravné akce pro obranný výzkum [PADR 2017–2019], Evropského programu pro rozvoj obranného průmyslu [EDIDP 2019–2020], a priority prvního pracovního programu EDF(pro rok 2021), který na programy PADR a EDIDP bezprostředně navazuje.

V rámci shrnutí výsledku programu EDIDP byly zveřejněny výsledky výzvy EDIDP 2020. Ze zveřejněných výsledků vyplývá, že v soutěži EDIDP 2020 uspělo 11 subjektů z ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …