Ministerstvo obrany: Na tradičním Lesnickém dnu v Ralsku se představí nejlepší dřevorubci světa

16.06.2022 22:11 | Tisková zpráva

Tuto sobotu proběhne na Skelné huti v Ralsku na Liberecku už 44. ročník Lesnického dne. Jeho součástí je také mistrovství ČR v práci s motorovou pilou, kde se utkají nejlepší dřevorubci v pěti typicky lesnických disciplínách. Nad akcí, kterou každoročně navštíví tisíce návštěvníků, převzala záštitu ministryně obrany Jana Černochová.

Ministerstvo obrany: Na tradičním Lesnickém dnu v Ralsku se představí nejlepší dřevorubci světa
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Program letošního Lesnického dne bude mít stejnou základní osnovu jako v posledních letech. Divize Vojenských lesů a statků ČR v Mimoni zde připravuje především pro příznivce myslivosti výstavu trofejí z honiteb ve své správě. Letos na ní mimořádně kvůli „pandemické pauze“ představí to nejlepší za tři poslední lovecké sezóny.

Již tradičním tahákem akce budou souboje nejlepších tuzemských i zahraničních dřevorubců v rámci národního šampionátu v práci s motorovou pilou. Na plochách okolo závodišť si pak zájemci budou moci prohlédnout zahradní a lesnickou techniku – od sekaček na trávu až po ty nejsofistikovanější těžební stroje harvestory. Ve vzduchu svůj stroj pak představí také Armáda ČR, která s pomocí vrtulníku s bambivakem předvede simulaci hašení lesního požáru.

Na podiu proběhnou dvě show – Biketrial vystřídají vyznavači efektního dřevorubeckého sportu s kořeny v USA Stihl Timbersports, jehož hlavními rekvizitami jsou vedle svalů závodníků ostré sekery a obří ruční i motorové pily.

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí

Myslivecký program dá prostor vystoupení trubačů, ukázce sokolníků i prezentaci plemen loveckých psů. Své umění s vábničkou a svojí bránicí pak předvede jeden z nejlepších vábičů jelenů na světě, vedoucí brdské lesní správy VLS v Mirošově Tomáš Třeška. Návštěvníci si budou moci zakoupit vybavení pro pobyt v přírodě, nebo se zúčastnit soutěže v hodu oboustrannou dřevorubeckou sekerou na sedm metrů vzdálený terč.

A přilehlé lesy budou patřit hlavně dětem. Pro ně zde lesní pedagogové VLS nachystají bohatý zábavně-naučný program, za jehož absolvování malí návštěvníci dostanou zajímavou odměnu.

Další informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…