Ministerstvo obrany: Na vyšetření okolností úterního výbuchu ve Vyškově dohlíží státní zástupce

21.09.2017 20:40

V úterý 19. září přibližně v 8.45 hodin došlo podle dostupných informací k výbuchu ve veřejně nepřístupných sklepních prostorách v administrativní budově Jugo ve Vyškově, které využívala Vojenská policie.

Ministerstvo obrany: Na vyšetření okolností úterního výbuchu ve Vyškově dohlíží státní zástupce
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

V současné době probíhají úkony trestního řízení za dozoru příslušného krajského státního zástupce a k případu až do odvolání nebudeme poskytovat žádné podrobnější informace.

Ve Vyškově došlo k výbuchu ve sklepních prostorách Výbuch si bohužel vyžádal jednu oběť a jednu zraněnou osobu. Obětí se stal třiačtyřicetiletý nadporučík M. H., zraněnému nadrotmistrovi M. R. je 37 let. Oba byli zkušenými vojenskými policisty s letitou praxí. Zraněný voják podstoupil operaci ve FN Brno a neměl by mít trvalé následky.

Ve věci výbuchu probíhají úkony trestního řízení za dozoru příslušného krajského státního zástupce, které by mělo vysvětlit, jaká výbušnina explozi způsobila a jak se tam dostala. Na základě pokynu státního zástupce se k průběhu vyšetřování a jednotlivým dílčím zjištěním nebudeme vyjadřovat.

„Výbuch ve Vyškově je nešťastná událost, kterou je třeba důkladně vyšetřit. Předčasné závěry nejsou na místě. Je mi líto zmařeného života," řekl ministr obrany Martin Stropnický v úterý.

Lítost vyjádřil také náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Josef Bečvář: „Cítím hlubokou soustrast s pozůstalými a raněnému vojenskému policistovi přeji pokud možno co nejdřívější uzdravení,“ uvedl generál Bečvář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…