Ministerstvo obrany: Vláda projedná stav zakázky na pořízení BVP a úpravu harmonogramu

27.04.2021 21:20

Na jednom z nejbližších zasedání by měla vláda ČR projednat materiál předložený ministrem obrany, který se týká projektu na pořízení 210 kusů pásových bojových vozidel pěchoty. Hlavním cílem materiálu je shrnout současný stav a informovat o změně harmonogramu dodávek a plateb.

Ministerstvo obrany: Vláda projedná stav zakázky na pořízení BVP a úpravu harmonogramu
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Pro naši armádu a obranyschopnost České republiky je nahrazení zastaralých sovětských bojových vozidel pěchoty klíčovým projektem. Pokračujeme v něm, přestože nás podobně jako celou společnost limituje koronavirová situace. A protože od začátku postupujeme maximálně transparentně, chci nyní vládu informovat o aktuálním stavu,“ uvedl ministr obrany Lubomír Metnar.

Dodávky by měly být oproti původnímu plánu prodlouženy o dva roky a měly by probíhat v letech 2023-27. Upravený finanční model prodlužuje financování na 7 let, konkrétně roky 2022-28. Rozložení původně plánovaných plateb v delším čase sníží zatížení rozpočtu Ministerstva obrany splátkami v jednotlivých letech.

Bezprostředně po schválení materiálu vládou odešle Ministerstvo obrany švédské společnosti BAE Systems, německé firmě Rheinmetall Landsysteme a španělské společnosti GDELS výzvu k podání (finální) nabídky.

Souběžně s vládním materiálem probíhají od tohoto týdne do 6. června 2021 v několika lokalitách zkoušky funkčních vzorků BVP. Jejich cílem je otestovat, jak vozidla CV90, Lynx a ASCOD splňují cca 30 parametrů požadovaných Armádou ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…