Ministerstvo obrany a Univerzita Karlova podepsaly memorandum o vzájemné spolupráci

17.06.2016 13:24

Ministr obrany Martin Stropnický a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima dnes v pražském Karolinu podepsali memorandum, kterým stvrdili vzájemnou spolupráci v oblasti vzdělávání, výzkumu, vývoje a inovací.

Ministerstvo obrany a Univerzita Karlova podepsaly memorandum o vzájemné spolupráci
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Na základě podepsaného memoranda budou Ministerstvo obrany a Univerzita Karlova spolupracovat v oblasti vzdělávání, výzkumu, vývoje a inovací. Spolupráce se týká především oblastí lékařství, přírodních věd, matematiky a společenských věd, rozvoje programů celoživotního vzdělávání či projektů financovaných z prostředků Evropské unie.

„Jedním z cílů Ministerstva obrany je navázání širší spolupráce s civilními akademickými pracovišti. Memorandum nám dává příležitost využít vědecký a výzkumný potenciál Univerzity Karlovy ve prospěch obranyschopnosti země,“ shrnul ministr obrany Martin Stropnický.

„Jak armáda, tak naše univerzita disponují řadou vědeckých odborníků včetně špičkových zařízení, proto pevně věřím, že vzájemná spolupráce bude oboustranně přínosná. Dnešní dohoda je proto pro akademickou obec velmi dobrou zprávou,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…