Ministerstvo pro místní rozvoj: Notifikaci na COVID – Lázně očekáváme v nejbližších hodinách

08.08.2020 7:34

V pátek 7. 8. 2020 zorganizovalo MMR v jednacím sále Akademie veřejného investování seminář k dotačnímu titulu COVID – Lázně pro potenciální žadatele z řad poskytovatelů lázeňské léčebně rehabilitační péče.

Ministerstvo pro místní rozvoj: Notifikaci na COVID – Lázně očekáváme v nejbližších hodinách
Foto: MMR
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj, logo

Ředitelka Odboru cestovního ruchu MMR Renata Králová při té příležitosti zástupcům lázeňských zařízení sdělila, že rozhodnutí o notifikaci očekává dnes, nejpozději na počátku příštího týdne. Díky notifikaci Evropské komise dojde ke zvýšení objemu lázeňských voucherů tak, aby je mohlo využít co nejvíce klientů.

„Máme avízo, že bychom měli rozhodnutí o notifikaci očekávat v nejbližších hodinách,“ říká ředitelka Renata Králová. Na seminář se dostavilo 70 zástupců lázeňských zařízení. Kromě zástupců jednotlivých odborů MMR zapojených do realizace dotačního titulu na semináři vystoupili rovněž Petr Solský, místopředseda ÚOHS, paní Libuše Bílá, vedoucí oddělení veřejné podpory ÚOHS a pan Martin Klouda, ředitel sekce podpor Státního fondu podpory investic. „Notifikace opatření Evropskou komisí nám umožňuje podpořit české lázně a napomoci zlepšení jejich hospodaření v návaznosti na pokles tržeb v době po pandemii COVID-19,“ řekl Petr Solský.

„Kampaň na naše lázeňská zařízení cílíme i na okolní státy. Nyní je to aktuálně Německo a Rakousko, záhy se rozjede kampaň také na Slovensku, Polsku a ve Velké Británii,“ sdělil ředitel agentury CzechTourism Jan Herget. Seminář měl za cíl informovat potenciální žadatele o procesu notifikace dotačního titulu a o podmínkách výzvy přehlednou a srozumitelnou formou s možností interaktivní diskuse a individuálních konzultací. Projekt ve výši 1 mld. Kč je cílen na podporu lázeňských zařízení, respektive poskytovatelů lázeňské léčebně rehabilitační péče a zároveň má za cíl motivovat obyvatele k většímu využívání tzv. preventivních pobytů v českých lázních. Celkově je možné podpořit až 250 000 zvýhodněných preventivních pobytů. „Chceme, aby administrace byla co nejjednodušší, aby se peníze dostaly k lázním co nejrychleji. Následná kontrola všech údajů bude probíhat od stolu. Upozorňuji, aby lázně dodávaly opravdu relevantní údaje, aby nedocházelo ke zbytečným nedorozuměním,“ dodal ředitel sekce podpor Státního fondu podpory investic Martin Klouda.

Seznam poskytovatelů lázeňské léčebně rehabilitační péče, kteří aktuálně vouchery přijímají, naleznete na webové stránce https://www.kudyznudy.cz/aktuality/dovolena-v-cesku-voucher-lazne. Tento seznam se může měnit v závislosti na rozhodnutí konkrétních lázeňských zařízení. Celkem je mezi lidmi vygenerovaných 119 tisíc poukázek. Rezervovaných na konkrétní pobyt je přes 24 tisíc, uplatněných 2 857.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…