Ministerstvo školství: Letní setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny

08.08.2017 13:48

Deváté společné setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny v zahraničí se uskutečnilo začátkem srpna v Domě zahraniční spolupráce. Setkání se zúčastnilo na osmdesát hostů, mezi nimiž nechyběli učitelé u krajanů, lektoři češtiny, zástupci institucí, které se podílí na administraci Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí a další příznivci výuky českého jazyka v zahraničí.

Ministerstvo školství: Letní setkání učitelů u krajanů a lektorů češtiny
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zastoupila náměstkyně ministra pro řízení sekce legislativy a mezinárodních vztahů Dana Prudíková, která ocenila kvalitní a náročnou práci učitelů a lektorů a jejich důstojnou reprezentaci České republiky v zahraničí.

Účastníci se seznámili s novými trendy ve výuce češtiny jako cizího jazyka, a také s důležitými novinkami Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí, který vstoupil do dvanáctého roku své existence. Setkání zpestřili zajímaví hosté z akademické i kulturní sféry. Účastníci dále ocenili prezentace jednotlivých lektorátů i působišť krajanských učitelů a pozdrav od krajanů z Brazílie.

U příležitosti setkání učitelů u krajanů a lektorů vyšlo už 9. číslo elektronického bohemistického časopisu Krajiny češtiny, jehož tématem je "Fascinace Prahou": http://www.dzs.cz/cz/program-podpory-ceskeho-kulturniho-dedictvi-v-zahranici/obecne-informace-o-krajinach-cestiny/

1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…