Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v šetření Eurostudent osloví 240 tisíc vysokoškoláků

15.05.2019 17:05

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zahájilo šetření Eurostudent, bude zjišťovat informace o studiu a životních podmínkách vysokoškoláků. Studenti jsou k vyplnění online dotazníků oslovováni prostřednictvím svojí vysoké školy.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v šetření Eurostudent osloví 240 tisíc vysokoškoláků
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Takto by mělo být osloveno až 240 tisíc studentů., výsledky budou na podzim. Šetření Eurostudent je mezinárodní, v České republice jej provádí Centrum pro studium vysokého školství.

Šetření Eurostudent se koná jednou za tři roky, Česká republika se do projektu zapojila již popáté. Hlavním přínosem je získání komplexních a mezinárodně srovnatelných dat o bakalářských a magisterských studentech vysokých škol. Jedná se zejména o socioekonomické zázemí studentské populace a jejich finanční situaci, bydlení, charakteristiky studia a kombinování studia s prací, hodnocení kvality studia, zkušenosti se studiem a prací v zahraničí nebo plány do budoucna. Do aktuálního kola šetření se zapojilo 25 veřejných a 15 soukromých vysokých škol.

„Periodicky se opakující výzkumy jsou důležitým nástrojem, jak sledovat fungování vysokého školství v České republice a srovnávat jej se zahraničím. Minulé kolo šetření nám například ukázalo, že Česko má jeden z nejvyšších podílů studentů, kteří během semestru pravidelně pracují. Výsledky budou důležité také pro vedení vysokých škol, aby mohli efektivně řešit kvalitu vzdělávání, studijní neúspěšnost či uplatnitelnost na trhu práce,“ uvedl náměstek pro vysoké školství, vědu a výzkum Pavel Doleček.

Mezinárodní šetření realizuje konsorcium složené ze 7 výzkumných organizací, jehož zástupcem a koordinátorem je společnost German Centre for Higher Education Research and Science.

Další informace k mezinárodnímu šetření včetně publikací z minulých kol lze najít ZDE. K aktuálnímu kolu šetření lze nalézt informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…