Ministerstvo spravedlnosti buduje legislativní centrum

17.03.2015 10:44

Ministerstvo spravedlnosti buduje „legislativní centrum“. Nabídne studentům práci a kariéru ve státní správě

Ministerstvo spravedlnosti buduje legislativní centrum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Ministerstvo spravedlnosti se letos poprvé účastní veletrhu pracovních příležitostí Job Fair Kontakt 2015, který pořádá mezinárodní studentský spolek ELSA. Patnáctý ročník veletrhu se koná v prostorách Právnické fakulty Univerzity Karlovy ve dnech 17. – 18. března. Studenti i absolventi právnických škol mají jedinečnou příležitost pro setkání se zástupci Ministerstva spravedlnosti ČR včetně ministra spravedlnosti (MSp) Roberta Pelikána a náměstka úseku justičního a legislativního Michala Fraňka.

Dlouhodobým záměrem je vrátit tvorbu zákonů na půdu ministerstva spravedlnosti. To by se mělo stát jakýmsi legislativním centrem. „K naplnění tohoto cíle je však zapotřebí větší množství kvalitních a především odhodlaných lidí. Naše přítomnost na veletrhu dává studentům jedinečnou možnost seznámit se s činností Ministerstva spravedlnosti a získat tak informace o pracovních příležitostech a odborných stážích. Myslím, že ministerstvo má absolventům právnických fakult skutečně co nabídnout. Legislativní činnost, tj. možnost být přímo při vzniku a formulaci zákonů, přináší cenné zkušenosti a odborné znalosti, jež mají nepochybně vysokou hodnotu při dalším kariérním působení i mimo oblast státní správy. Takovou zkušenost nemají při práci v advokátní kanceláři šanci získat,“ říká ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

„Práce legislativce v sobě spojuje poctivé a rozsáhlé studium a vědeckou analýzu s jistým praktickým nadhledem. Máme tedy zájem jen o ty nejlepší z nejlepších,“ doplnil.

Součástí každoročního veletrhu jsou i multimediální prezentace všech vystavovatelů. Ministerstvo spravedlnosti bude za účasti ministra spravedlnosti Roberta Pelikána prezentovat svoji organizaci v učebně č. 38 dnes od 10.30 do 10.45. hod. a zítra od 15.00. do 15.10 hod. Podrobnější informace naleznete zde.

 

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…